På sentrumshotellet Auriga i Milano kunne Erik Huseklepp i går endelig senke skuldrene og puste med magen. Etter tre døgn med minimalt med søvn og en innspurt som begynte med avreise fra Antalya i Tyrkia i 03-tiden, ble han tidlig i går kveld beordret i seng av en myndig agent Jack Karadas.

– Nå er jeg bare fryktelig spent, og utrolig sliten, sier Huseklepp, som i dag drar til Bari for å slutte seg til sine nye lagkamerater i Serie As jumboklubb.

– Jeg har tenkt over det faktum at Bari sliter i Serie A. Men det er dette jeg vil og jeg synes ikke at jeg gambler. Det er en stor klubb i en stor liga og et godt steg for meg nå, sier Huseklepp bestemt.

Statistikksenter Serie A:

Trolig debut mot Inter

Alt tyder faktisk på at Erik Huseklepp får sin debut mot forrige sesongs mesterligavinnere Inter på torsdag. Nordmannen er kjøpt som et siste forsøk på å berge plassen i toppdivisjonen, og selv om treneren Giampiero Ventura er nøye med å drille inn offensive bevegelsesmønstre, er det ikke tid til å la angriperen få akklimatisere seg i Puglia.

– De har store forventninger til ham, sier agent Jack Karadas.

– Sportsdirektøren Guido Angelozzi falt pladask for spilleren da vi presenterte ham for klubben, og det er ingen tvil om at denne overgangen markerer et stort løft for Bari, sier kompanjongen til Karadas, bergensagenten Ole Petter Drevland.

Selv poengterer Huseklepp at overgangen har gått uhyre fort. I går kveld hadde han behov for å fordøye det hele.

– Jeg er glad. Bari har gjennom denne overgangen vist at de virkelig ønsker meg, og det er selvsagt viktig for meg. Det har gått fort, men italienerne har vært bestemte og strekt seg langt, konkluderer Sandsli-mannen.

Nær tredobling av lønnen

Detaljene i avtalen er for lengst kjent: Huseklepp koster 1,7 millioner euro, eller rundt 13,5 millioner kroner. I tillegg sa han fra seg en sign-on-fee verdt 1,9 millioner kroner. Disse pengene skal Huseklepp betale tilbake til Brann. Det betyr at totalen er på godt over 15 millioner kroner.

I Bari kommer Huseklepp til å tjene om lag fire millioner kroner netto, noe som gir ham en knapp tredobling av nettolønnen. Agentduoen har sikret Huseklepp et overgangstak på 1,7 millioner euro hvis Bari rykker ned.

– Jeg kommenterer ikke innholdet i kontrakten min, annet enn at jeg kan si at jeg er fornøyd, smiler den tidligere Brann-stjernen.

Glad Brann fikk såpass

Etter at forhandlingene mellom Brann og Celtic brøt sammen tidligere i januar, mistet Huseklepp mye av troen på at han skulle bli solgt i dette overgangsvinduet. Men Bari kom på banen i løpet av den siste uken.

– Først ønsket de å låne Erik. Det sa vi nei til. Så forsøkte de å få til et langtidslån med opsjon på kjøp, men det var ikke Brann interessert i. Til slutt valgte de å ta det løftet en slik overgang representerer for dem, og kjøpte Erik, oppsummerer Ole Petter Drevland.

Det er lenge siden Bergens Tidende kunne melde at Brann ønsket 14 millioner kroner for spilleren. Ettersom Huseklepp betaler tilbake sign-on-feet, kom Brann også ut av overgangssagaen på akseptabelt vis. Noe som er viktig for hovedpersonen.

– Jeg er glad for at Brann fikk såpass med penger. Det var viktig for meg, og hovedgrunnen til at jeg valgte å forlenge avtalen min med dem i fjor sommer, sier han.

– Tror du det ble utslagsgivende at du sa fra deg pengesummen?

– Det kan være. Det gjør ingenting!

Fakta:

Huseklepp-jakten

Siden Branns gullsesong i 2007 har en lang rekke klubber sett på Erik Huseklepp i landslagssammenheng og på klubblaget. Her er en oversikt over klubbene som er blitt linket til Brann-spilleren de tre siste sesongene:

  • Norge: Stabæk, Viking, Lillestrøm.

  • England: Leicester, Manchester City, Chelsea, Liverpool, Aston Villa, Wigan, Newcastle, Sunderland, Blackburn, Hull, Stoke.

  • Skottland: Celtic.

  • Tyskland: Hamburg, Mainz, Stuttgart.

  • Frankrike: Marseille, Le Mans.

  • Spania: Deportivo La Coruña, Mallorca, Racing Santander, Sevilla, Malaga.

  • Nederland: AZ Alkmaar.

  • Belgia: Club Brugge.

  • Russland: Anzji Makhatsjkala.