Erik Huseklepp kan bli klar for Serie A-klubben Bari i løpet av dagen. 26-åringen er i Milano nå for å komme til enighet med tabelljumboen. Bergenseren blir uansett ikke den første nordmannen som trer på seg Bari-drakten. Per Bredesen (80) spilte i Italia fra 1952 til 1961, da var vestfoldingen innom Lazio, Udinese, Milan, Bari og Messina.

— Jeg har forbindelser med de fleste klubbene i Serie A, de ringer meg ofte for å få informasjon om norske spillere. Huseklepp har jeg bedt dem følge med på lenge, han har jeg også anbefalt mange ganger til Sampdoria og Bari. Da jeg så han var på vei til Bari lørdag, sendte jeg en faks til sportssjefen søndag. Jeg skrev en hel side om hvor god Huseklepp er, sier Per Bredesen til bt.no.

- Veldig fin by

80-åringen tror landslagsspissen vil finne seg til rette i hans tidligere hjemby.

— Rett ved siden av Adriaterhavet, Bari er en veldig, veldig fin by. Her vil han trives, tror han.

Den pensjonerte midtbanespilleren antar at Huseklepp fort kan bli en hit i Serie A. Bari kan bli en mellomstasjon ut mot noe større.

— Han må ut nå, de må bare komme seg ut før de kan dra videre til større klubber. Her i Norge er man jo et talent til man er 35 år. Alle som har opplevd Italia, sier det er fantastisk. Å spille der kan ikke sammenlignes med noen andre ligaer. Det er et paradis, smiler Bredsen.

– Er han god nok?

– Ja. Jeg har sett masse av Huseklepp. Han spiller jo på landslaget, han er hurtig og veldig god. Også kan han finte.

- Veldig usikker

Vegard Berget er kanskje den nordmannen som er best oppdatert på italiensk fotball. Gjennom nettstedet calcio.no oppdaterer han norske Serie A-supportere. Han setter et stort spørsmålstegn rundt overgangen.

— Jeg vet ikke helt om dette er rett tid for både Huseklepp og Bari. De ligger sist på tabellen og har ikke gjort det ekstremt bra. De scorer ikke mål og har vel allerede hentet to andre spisser. Jeg er veldig usikker på hvilken rolle Huseklepp er tiltenkt i laget. Skal han være spiss eller ving?

— Men for all del, jeg forstår Huseklepp også. Han vil prøve seg i Italia. Men jeg har problemer med å se at han blir Baris redningsmann, sier Berget.

- Kan han øke den norske interessen for italiensk fotball?

- Absolutt. Interessen for Serie A har aldri vært større siden den gang John Carew og Tore André Flo spilte der samtidig.

Statistikksenter Serie A:

Bari ligger for tiden sist i Serie A med 14 poeng. Det er syv poeng opp til sikker plass. I fjor var laget den store overraskelsen og endte til slutt på 10.plass.

Erik Huseklepp kan få sin hjemmedebut for sin nye klubb allerede på torsdag. Da kommer selveste Inter på besøk.