Branns store stjerne satte seg i natt på flyet fra Tyrkia til Italia. Det ventes at det nå bare er formaliteter som gjenstår før han blir klar for Serie A-klubben Bari, som i øyeblikket ligger nederst på tabellen i den italienske toppdivisjonen.

Overgangssummen blir på 1,7 millioner euro — rundt 14 millioner kroner - etter det bt.no erfarer.

I tillegg sier spissjuvelen fra seg en sign-on-fee i Brann på 1,9 millioner kroner. Det betyr at rødtrøyene sitter igjen med rundt 16 millioner kroner etter salget av Huseklepp.

Lysluggen skal ha sikret seg en klausul som gjør at han kan forlate klubben ved nedrykk.

Så mye tjener han

Bare en medisinsk test gjenstår før 26-åringen blir klar for Serie A-klubben.

Etter det bt.no forstår, kommer Huseklepp til å tjene fire millioner kroner netto i Italia.

Spissen vil foreløpig ikke kommentere overgangen.

Det internasjonale overgangsvinduet stenges i dag,

Serie A-klubben Bari kjemper en knallhard kamp for å overleve i toppdivisjonen, og etter å ha knyttet til seg et utall spillere på lån, har de i siste liten kastet sine øyne på Branns angriper.

Hele sju poeng skiller opp til Lecce på trygg grunn. Ingen har scoret færre mål enn Bari hittil i sesongen. Bare 14 mål på 22 kamper holder ikke.

Erik Huseklepp scoret ti seriemål på 27 kamper for Brann i 2010-sesongen.

Statistikksenter Serie A:

Sikre penger

Budet Brann mottok i helgen skal ha vært på 1,5 millioner euro – rundt 11,9 millioner kroner. Alt skal være i såkalt «sikre penger», altså overføringer som ikke er avhengig av antall kamper eller lignende. Opprinnelig ønsket søritalienerne å leie spilleren, men dette initiativet fikk en uhyre svak mottagelse i Brann.

Som BT tidligere har skrevet forlangte Brann 14 millioner kroner som et absolutt minimum for spilleren.

I helgen forhandlet Roald Bruun-Hanssen på vegne av Branns styre via agent Ole Petter Drevland og hans kompanjong Jack Karadas med den italienske klubben.