BERGEN (bt.no): Erik Huseklepp har fløyet til Italia og er bare formaliteter unna en overgang til serie A-klubben Bari.

– For Brann blir dette et veldig stort tap hvis dette går i orden. Det er ikke noe godt tidspunkt å miste en så målfarlig og kreativ spiller, sier tidligere Brann-spiss Trond Egil Soltvedt til bt.no.

– Hva har dette å si for Brann?

– For Sportsklubben Brann er jo dette en kjedelig situasjon. Klubben trenger penger, men den trenger også gode spillere. Jeg regner med at Rune Skarsfjord og Brann-ledelsen har en plan B. For de er nødt til å finne en god erstatter, sier Soltvedt.

– Kanskje ikke så lett å erstatte Huseklepp?

– Nei, men jeg regner med at Brann har vært i forkant og sett seg ut noen mulige erstattere, sier Soltvedt.

– Må ha en målgarantist

– Hva er det Brann trenger?

– De må ha en måljeger, rett og slett. En garantist for 15, ja helst 20 mål i sesongen.

– Og hvis ikke Brann får tak i en slik?

– Da kan det fort bli en trist sesong for Brann, sier Soltvedt.

– Hva med Huseklepp, tror du han vil lykkes i Italia?

– Serie A er en flott liga med mange gode spillere. Huseklepp kommer i angrepsposisjon nå, og jeg er ikke bekymret for ham. Han har gullårene foran seg, og har begynt å få en viss rutine. Han hadde et ønske om å komme seg ut til en større liga, så dette er utrolig kjekt for ham. Jeg må bare få ønske Erik lykke til, sier Soltvedt.

– På tide med en avklaring

Supporterleder Frode Hellebø i Bataljonen mener det er på tide med en avklaring rundt Huseklepp.

– Det har vel ligget i kortene lenge. Jeg tror det er på tide å få avklart dette, både for Huseklepp sin del og for Brann sin del, sier Hellebø til bt.no.

Men at Brann har et problem på spissplass, er ikke Hellebø i tvil om.

– Vi er nødt til å få inn en erstatter. Og det har vel Roald Bruun-Hanssen sagt at Brann skal ha dersom Huseklepp blir solgt. Det var tynt i angrepet fra før, og nå er det problemet dobbelt så stort, sier supporterlederen.

Softball er ikke rette instans til å skaffe en Huseklepp-erstatter, mener Hellebø.

– Softball bidrar med spillere på et litt lengre perspektiv. Brann må ha en kapasitet som kan gå inn og bidra umiddelbart. Det blir en utfordrende jobb å finne rette vedkommende, men i dagens marked får man spillere til en helt annen pris enn tidligere, sier Frode Hellebø.

– Lær deg språket, Erik

Tidligere Brann-trener— og Italia-proff Steinar Nilsen har følgende råd til Erik Huseklepp dersom overgangen går i orden:

– For å komme seg skikkelig inn i klubben er det smart av ham å lære seg språket. Det blir også mange pressefolk som vil snakke med ham – det er ikke bare i Bergen det er stor aktivitet på den fronten. Da gir det en ekstra goodwill om han viser interesse for å sette seg inn i italiensk språk og kultur, sier Nilsen til bt.no.

Han ser på Bari som en spennende klubb for Huseklepp.

– Det blir spennende, ikke minst i forhold til den situasjonen Bari er i. Uansett blir dette en flott erfaring for Erik. Dette er noe han har gått og ventet på lenge. Han er veldig sulten på å vise seg frem, sier Nilsen.

Nilsen synes det er vanskelig å vurdere hvor stor sjanse Huseklepp har til å lykkes i serie A.

– Å sammenligne ligaer er vanskelig. Men Erik har gjort seg bemerket internasjonalt allerede, så dette kan bli kjempespennende, tror Nilsen.

Han håper og tror at Brann har forberedt seg lenge på et Huseklepp-salg.

– Brann mister kanskje den beste offensive bidragsyteren i eliteserien. Men klubben har hatt lang tid på å forberede seg. Ingen i Brann kan være sjokkerte, så jeg regner med at klubben er i gang i jakten på en erstatter, sier Steinar Nilsen.

PÅ VEI VEKK: Erik Huseklepp på flyplassen i Tyrkia. (Foto: Martin Eilertsen)