— Det er tydelig forbedring i driften som gjør at vi har kommet fra «gul» til «grønn» sone, sier daglig leder i RBK, Tove Moe Dyrhaug.

Tirsdag kom halvårsrapporten fra Klubblisensnemnda i NFF. Den viser om klubbene i norsk toppfotball har kontroll på økonomien eller om det må innføres hastetiltak for å få hodet over vannet.

Ved forrige rapport havnet både Vålerenga og Lillestrøm i «rød sone», og måtte innføre krisetiltak. Lillestrøm ble også straffet med å starte sesongen med et minuspoeng.

Den gang havnet også Rosenborg i «gul sone». Det indikerer at klubben ikke risikerer irettesettelse fra forbundet, men er nødt til å følge den økonomiske situasjonen nøye.

Nå er klubben imidlertid tilbake i «grønn sone».

— Jobbes kontinuerlig

— Kjempegodt å være tilbake, selvfølgelig. Det er veldig bra, sier Moe Dyrhaug – og utdyper:

— Vi har alltid vært i grønn sone når det kommer til egenkapital, og har også god kontroll på driften. Samtidig jobbes det med økonomien hele tiden.

Moe og Berntsen

RBK har som ambisjon å gå i null i 2015, etter en periode med store underskudd og stadige sparetiltak. Tiltak som vil bli jobbet med også i 2016. — Du kan si at vi fortsatt må spare penger. Men at vi er inne i ekstraomgangene, sier hun.

I 2015 har RBK har gått i kraftig overskudd hva gjelder billettinntekter, men ligger samtidig litt bak budsjett når det kommer til partnerinntekter.

Videre har klubben brukt mindre penger enn budsjettert på å hente spillere, ettersom en Mix-erstatter foreløpig ikke er hentet inn. Samtidig har klubben budsjettert med 12 millioner kroner i spillersalg. Og går dermed et viktig overgangsvindu i møte.

— Vi har solgt spillere for om lag tre millioner kroner til nå i år. Det er penger vi har fått inn for blant annet Daniel Berntsen (Djurgården). Videre har vi fått inn litt på «småting», i forbindelse med Daniel Fredheim Holm (solgt til Vålerenga i februar 2013) og Brede Moe (solgt fra RBK til Bodø/Glimt etter å ha vært på lån), sier Dyrhaug.

Ørn og Levanger grønne

I 1. divisjon er også Levanger-økonomien så solid at den ligger i «grønn sone». Ranheim er i «gul sone», slik de var også forrige gang, mens Trondheims-Ørn for første gang rapporterer inn i «grønn sone», de også.