— Det gjør vi fordi vi har et så stort trykk på billetter, og det er der vi har ledige seter for to eller flere sammen. Vi ønsker at så mange som mulig skal få oppleve 16. mai-festen på Lerkendal, sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug til adressa.no.

Det er fortsatt fem dager igjen til den tradisjonsrike 16. mai-kampen på Lerkendal, og nå begynner det virkelig å haste for dem som fortsatt ikke har fått tak i billett til oppgjøret mot Sandefjord.

RBK-leder Moe Dyrhaug melder at det klokken 1500 mandag ettermiddag er solgt 19947 billetter. De 53 billettene som mangler på å nå 20000-grensen forsvinner nok helt sikkert i løpet av mandag.

Nettsus

— Det går så det suser, sier hun om billettsalget til kampen dagen før dagen.

Rosenborg har vanligvis trukket over 20000 tilskuere fire av de siste fem 16. mai-kampene, men at det er klart allerede fem dager før kamp er sjelden vare.

— Vi har sett hele sesongen at vi har mange tilskuere, og det er artig. Vi gjør et godt stykke arbeid med at vi er ute i distriktene med spillere, og det gjør at folk får lyst til å komme på Lerkendal. I tillegg spiller vi artig fotball og scorer mye mål, sier Moe Dyrhaug.

Akkurat dét er ingen overdrivelse. Etter sju seriekamper står Rosenborg med seks seire, én uavgjort og null tap. Målforskjellen er 24-5, noe som betyr et målsnitt rett vei på nesten 3,5 per kamp.

Over 8000 sesongkort

— Vi er mest fornøyd med at folk faktisk er på Lerkendal. Vi har passert over 8000 solgte sesongkort, og vi ser at alle er her. Det er vi veldig glade for. Det er rift om billettene, og det er veldig bra, sier RBK-lederen.

Hun forteller at det er kapasitet til 21410 tilskuere, inkludert VIP. Det er cirka 300 billetter ledig på bortefeltet, men de kan ikke selges til RBK-supporterne.

— Det er en del ledige seter spredt rundt på stadion, og det skal veldig mye til for at det blir helt fullt, sier Moe Dyrhaug.