— Alle som holder på med fotball vet at dette er eksepsjonelt. Man må bare ta av seg hatten for en fantastisk start. Helt vilt, sier Per Joar Hansen til adressa.no.

Selv om han ikke har sett kampene live, er Perry opptatt av lagets effektivitet i de to første kampene, som har endt med 5-0 og 6-0. — Det er en voldsom effektivitet. De scorer på sjansene, og det er noe av det viktigste du kan gjøre i fotball. Rosenborg har vært gode i begge boksene. Det er ikke noe å sette fingeren på for noen. Formidabelt, sier han.

Samme sterke start

Hansen vet hva det vil si å få en «flying start» som RBK-trener. Selv stod han med ni poeng og 9-0 i målforskjell etter de tre første kampene i 2013. Men deretter fulgte en uavgjort og to tap. Perry mener det er umulig å forutsi om 2015-utgaven vil makte å holde seierstakten oppe.

— Det er helt umulig å spå. Selv om det er en klisjé, lever kampene sitt eget liv. Og flaks er en undervurdert faktor i fotball, sier han.

Flere veier til Rom

Hansen har fått med seg at flere RBK-profiler har snakket åpent om at de har trent mye hardere siden Bruttern tok over. Perry karakteriserer det som en «interessant debatt».

— Det er ingen land i Europa som diskuterer trening så mye som vi gjør, i hvert fall i forhold til spørsmålet rundt mengde. Rundt om i Europa trener de mindre enn oss. Fotball er en veldig spesiell idrett, og min oppfatning er at vi i Norge er mest opptatt av det med utholdenhet. Det er bare å konstaterer at mange land er bedre enn oss. Spørsmålet er hvordan vi skal nærme oss. Derfor er det viktig å debattere hva som er den beste måten å bli bedre på. Det er flere veier til Rom, og jeg tror ikke det finnes en fasit, sier han.

Ikke bitter

Per Joar Hansen fikk sparken som RBK-trener i fjor sommer blant annet på grunn av ujevne resultater. Han hevder å ikke være bitter.

— Jeg er en type som ser mer i frontruta enn i bakruta. Man må bli ferdig med ting. Jeg har gått videre i livet, og ikke brukt energi på det. Jeg gjorde meg ferdig den dagen jeg var ferdig, sier han.

Samtidig innrømmer Hansen at han er usikker på om han kommer til å ta turen for å se Rosenborg spille live.

— Altså, jeg har ikke som prinsipp å ikke stille på Lerkendal, men samtidig har jeg ikke pugget terminlista for å si det sånn. Jeg tar det som det kommer, og ønsker dem all hell og lykke fremover, sier han.

RBK ikke på kundelista

Den tidligere RBK-treneren har nå to ulike jobber. I tillegg til å jobbe med lederutvikling, er han ansatt i toppfotballsenteret. Målet er å lære av de beste fotballmiljøene i verden, og prøve å overføre noe av den lærdommen til norske toppklubber. Men RBK er ikke på kundelista.

— Jeg er inne på konsulentsiden i flere norske klubber, hvorav fire-fem i eliteserien. Men ikke i Rosenborg. Det ville vært unaturlig å søke råd hos en som fikk sparken der for et knapt år siden, sier han.

Hansen hevder han ikke savner trenergjerningen, men kjenner likevel at det har kriblet litt i «trenergenet» nå i vår.

— Selv om det kjennes greit å ha et år hvor jeg bare skal ha meninger og ikke noe ansvar, kjenner jeg litt på savnet av trykket rundt kampene og det å jobbe med å utvikle lag og enkeltspillere. Det har vært livet mitt i tjue år. Samtidig tror jeg det noen ganger kan være lurt å ta et skritt tilbake slik jeg har gjort nå. Gjennom å reise rundt og få input fra de beste miljøene i Europa kan jeg komme tilbake som en enda bedre trener. Dersom jeg velger å gjøre det, sier han.