LERKENDAL (adressa.no): Like før overgangsvinduet trakk Rosenborg en skotsk kanin opp av hatten. Det 18 år gamle stortalentet fra Celtic, Liam Henderson, ble hentet inn på et tre måneder langt lån, og lørdag hadde han sin aller første trening med sin nye klubb.

Der rakk han å imponere både trener og lagkamerater.

— Han ser ut som en kvalitetsspiller. De sier han er et stort talent, og han virket frisk og skarp. Jeg er sikker på at han kommer til å hjelpe oss, sier Riku Riski om midtbanespilleren.

— Jeg synes han var bra. Vi så mye av det vi kjente til fra før, og som er grunnen til at vi har hentet ham. Han har bra basisferdigheter og er god med ball. I tillegg har han et overraskende godt skudd med venstrefoten, sier Kåre Ingebrigtsen.

— Fotball er en rar sport

Selv om Henderson kun har gjennomført én treningsdag av et tre måneder langt låneopphold, åpner han allerede nå opp for at det kan bli mer enn det.

— Kanskje – litt avhengig av hvordan jeg gjør det her – kan jeg bli litt lenger, sier han uoppfordret til adressa.no.

- Du er åpen for det?

— Ja, om vi kommer til det er jeg definitivt åpen for det. Du vet aldri hva som kan skje. Fotball er en rar sport, sier Ronny Deilas elev i den skotske storklubben.

Skryter av lagkameratene

Henderson smilte etter sin første økt på Skoglunden.

— Det var strålende. Alle her er trivelige og imøtekommende, og jeg er glad for å være her. Spillerne holder et veldig, veldig høyt nivå, og jeg ser frem til å komme meg på banen og spille for Rosenborg, sier han.

- FRISK OG SKARP: Liam Henderson i aksjon blant de andre RBK-spillerne. Foto: Ole Martin Wold

Tidligere Rosenborg-back Mikael Lustig og landslagsspiller Stefan Johansen har begge skrytt av Trondheim overfor Henderson.

— De sa at det er en nydelig by, og at de som er her er fine folk, sier han.

Henderson kommer trolig til å se mandagens serieåpning mot Aalesund fra tribuneplass.

— Han må få lære seg guttene, og ikke minst systemet, å kjenne. Vi stresser det ikke nå. Mest sannsynlig lar vi ham vente, sier Kåre Ingebrigtsen.

Som nok ser for seg at det ikke tar lang tid før Henderson får spilletid. Slik skotten selv også vil.

— Jeg håper å spille så mye som mulig, og hjelpe laget til å holde seg i toppen. I tillegg ønsker jeg å utvikle meg her, sier han.