TRONDHEIM (adressa.no): — Jeg skal gjøre alt jeg kan for Rosenborg, og også ta til meg læringen av å spille for en så angrepsrettet klubb. Nå handler det om å gi 100 prosent på hver trening og deretter se hvor mange kamper jeg får. Men selvsagt har jeg ambisjoner om å spille for A-laget, sier Liam Henderson til adressa.no.

På overgangsvinduets siste dag ble den 18-årige Celtic-spilleren klar for en tre måneder lang utlånsavtale til RBK. Da satt han i Østerrike med det skotske U19-landslaget, og etter 15 A-kamper for Celtic - deriblant innhopp mot Inter Milan i Europaligaen i februar, og også i ligacupfinalen - er det ikke noe skotsk stallfyll som kommer til Trondheim.

Så RBK mot Chelsea i 07

Det var for eksempel uaktuelt for skottene å låne ham ut lenger enn tre måneder. Manager Ronny Deila har nemlig klare planer om å satse på midtbanespilleren.

— Jeg snakket en god del med Ronny om dette før jeg takket ja. Han sa disse månedene i Rosenborg ville bli en fin læretid for meg. Samtidig kjente jeg klubben fra tidligere. Rosenborg ble sendt på skotsk TV i Mesterligaen, senest i kampene mot Chelsea i 2007. Det er en stor klubb, sier Henderson.

PÅ FELTET: Liam Henderson (i rød vest) sammen med Celtic-kaptein Scott Brown og Ronny Deila. Foto: Digitalsport

Han trives aller best på midtbanen, og har i Celtic oftest operert ute til venstre i Deilas diamantformasjon. Men Henderson har ingen klare tanker om hvor han aller helst vil spille når han fredag tar med seg faren og flytter til Trondheim fram til sommeren. Etter eksamensperioden bytter faren for øvrig plass med en eldre bror, så Henderson drar ikke alene.— Det er greit å ha noen med seg. Men jeg er her for å spille fotball, og vil konsentrere meg om det. Og føler jeg kan bekle alle rollene på midten, sier 18-åringen, som best beskriver seg slik:

— En god pasningsspiller, som også håper å få gjort et og annet triks for publilkum. I tillegg lover jeg å jobbe hardt begge veier!

Mener Henderson kan bli toppstjerne

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen så Henderson første gang da Celtic spilte treningskamp mot Sparta Praha på Gran Canaria tilbake i januar. Og har siden snakket både med manager Deila og Celtic-profil Stefan Johansen. Brutter'n er ikke i tvil:

— Vi henter det kanskje største talentet i skotsk fotball for tiden. Jeg tror han kan bli en internasjonal toppspiller, sier han til Adresseavisen.

Treneren tror Henderson kan bidra for RBK fra dag én.

— Det vi har sett av ham så langt er veldig bra. Så skal det bli spennende å få ham hit og bli bedre kjent med ham. Vi har gode spillere her allerede, så det er litt opp til Henderson selv når det kommer til spilletid. Men han har spilt for 60.000 tilskuere flere ganger tross sin unge alder. Det forteller at han er klar for å spille her, også, sier han.