TRONDHEIM (adressa.no): Liam Henderson. Det er 18-åringen fra Celtic som torsdag ettermiddag spilte U19-landskamp for Skottland mot Kroatia (1-1).

Det er også 18-åringen som samme kveld ble presentert som Rosenborg-spiller, i en låneavtale som i følge rbk.no gjelder fram til sommeren.

— Jeg ser på dette som en stor mulighet for meg, sier han til klubben.

Hvem er så denne Henderson?

Vel. Han var på banen i 89 minutter av U19-landskampen som ble spilt i Østerrike. Han kan bekle både en indreløper- og kantrolle, og beskrives som et stort talent. Noe lederen i Celtics norske supporterklubb, Harald Harsson, skriver under på. Han har sett Henderson flere ganger, særlig da han fikk en del spilletid for Celtics a-lag i fjor høst.

— Venstrebeint, teknisk spiller. Offensiv av legning og en type som scorer mål. Jeg tror han vil passe meget godt inn i RBK-filosofien. Uansett om han brukes som indreløper eller kant i 4-3-3, sier han til adressa.no

David Friel i skotske The Sun følger Celtic svært tett. Han mener også at Henderson har stort potensial.

— Talentfull, energisk ung spiller med gode holdninger. Han har levert et viktig bidrag for Celtic i år, og jeg mener han har potensial til å gjøre et skikkelig inntrykk i Norge. Han har god fart, bra teknikk og kan spille overalt på midtbanen, sier han til adressa.no

15 A-kamper

Supporterleder Harsson, som i første omgang tenker på Celtics beste, håper overgangen går i orden – ettersom det vil være langt bedre for Henderson å bli lånt ut til RBK framfor en nivå to-klubb i Skottland.

Han mener det er reellt at Henderson kan spille seg inn i Rosenborg-elleveren.

— Han er ikke gamle kroppen, men spilte en god del på førstelaget i fjor høst og har også scoret for a-laget. Man vet aldri hvordan en unggutt vil takle å reise utenlands og tilpasse seg et nytt land og en ny klubb. Men jeg vil si han er god til å være så ung, og virker å være en sympatisk type. Og hvis RBK spiller som jeg tror de gjør, mener jeg dette vil passe ham bra, sier Harsson.

Henderson står foreløpig bokført med 15 a-kamper for Ronny Deilas klubb.