AaFK har spilt ti bortekamper på Lerkendal i eliteserien siden 2003-sesongen, og har kun plukket med seg fire poeng og tapt seks av kampene. I fjor ble det tap 3-0. — Det hadde ikke gjort noe om vi kunne stoppe den rekka, det hadde gledet hjertet mitt stort. Jeg ser vi har muligheter der oppe, men vi får se, sier trener Harald Aabrekk til smp.no.

Han legger ikke skjul på at det blir en av årets tøffeste bortekamper. Mens de fleste trenerne i eliteserien tror på Molde-gull, tror Rosenborg naturligvis at gullet ender opp på Lerkendal.

— Molde vinner

— Jeg tror det er Molde som vinner, for de har den beste spillerstallen. De har en så brei stall at de kan putte på mye når vi kommer litt ut i sesongen. Men det er mulig Rosenborg kjøper seg oppe i sommer, og da kan det bli mer spennende, sier han.

- Fremstår Rosenborg som sterkere i år enn i fjor?

SPENT: AaFK har ikke vunnet en eneste gang borte mot Rosenborg i eliteseriesammenheng. Men trener Harald Aabrekk ser muligheter i mandagens kamp på Lerkendal. Foto: Kristian Stenerud

— Det har vel stort sett det samme som i fjor, men så hentet de litt i fjor sommer. De har fått inn en ny kant, Midtsjø tilbake og mistet «Mix», men jeg vet ikke hvor god han som kom fra Celtic er. Rosenborg har fått mer tid sammen med treneren, noe jeg tror vil slå positivt ut, men materialet er det samme og de ligger vel rundt samme nivået også, sier han.

Fikk lite ut av generalprøven

I går brukte AaFK tid på å se på hvordan Rosenborg opptrer offensivt. I dag er det satt av tid til å se på det defensive.

— Vi så den siste kampen de spilte mot Viking på nettet. Det var en litt lik kamp som vi hadde mot Hødd. Viking var i 100 og Rosenborg lå på 70 prosent. Det var ikke så mye vi fikk ut av den kampen, men vi fikk sett litt på strukturen i laget. Det er et 433-lag med Eggen-fotball, sier AaFK-treneren.

Til tross for en begredelig statistikk på Lerkendal, tror Aabrekk det blir en jevn kamp mandag kveld.

— Vi har stort sett spilt jevn mot de fleste eliteseriemotstanderne vi har møtt i år. Jeg er ingen grunn til at vi ikke skal gjøre det igjen. Jeg håper vi har selvtillit nok til å spille ball selv der oppe, og vi må gjerne holde nullen. Da har vi et godt utgangspunkt, avslutter han.