NEDRE EIKER (adressa.no): De sju første kampene var Kåre Ingebrigtsens menn ubeseirede. I tillegg til poeng og tabelltopp har RBK vist angrepsspill som minner om glansdagene på 90-tallet.

Fullt hus 16. mai

Dette har skapt fotballfeber i Trøndelag. For de som har tenkt seg på lørdagens 16. maikamp mot Sandefjord kan det allerede i dag være vanskelig å oppdrive billett.

— Vi begynner å nå 21 000. Det er fantastisk. De to første kampene hadde vi 20 0000, så jeg tror vi har gjort mye riktig, sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug til Adresseavisen.

Midt på dagen onsdag meldte RBK-sjefen at salget nå har passert 21 000 solgte billetter til 16. mai-kampen.

De siste årene har økonomien til Rosenborg vært et trist kapittel. Med unntak av i 2012, da klubben solgte hotelltomta på Lerkendal, har det i en årrekke vært røde talt i regnskapet. Mye tyder på at RBK vil gå i pluss i 2015.

— Veldig gode prognoser

Så langt i sesongen har Rosenborg tjent 2,4 millioner mer enn budsjettert på billettinntekter. Budsjettet er på i underkant av 14 000 i snitt per kamp. Fortsetter interessen å være som nå kan tallet bli på opp mot ti millioner over budsjett innen sesongen er omme.

Klubbens målsetning er å gå i null. Sluttresultatet avhenger selvsagt mye av spillersalg.

— Per i dag har vi pluss på flere områder, vi holder kostnadstakten, men ligger litt bak budsjett på sponsorsiden. Prognosene er veldig bra, sier Dyrhaug.

Tross gårsdagens tap leder fortsatt Rosenborg tabellen. Stabæk kan imidlertid ta igjen forspranget hvis de slår Sandefjord i kveld.