MJØNDALEN (adressa.no): — En helt j*vlig følelse akkurat nå. Dritdårlig av oss, sier Fredrik Midtsjø til adressa.no

— Vi slutter å spille. Vi slutter å konsentrere oss og prøver på alle mulige fiksfakserier i stedet. Selvfølgelig er dette skuffende, sier kaptein Mike Jensen.

— Dårlig. Det er ikke noe trykk i duellene, eller noen ting, sier Alexander Søderlund.

Natta etter halvtimen

Alle tre snakker de om den siste timen i Mjøndalen tirsdag kveld. For etter å ha levd på en rosa sky de siste ukene trodde alle at oppturen skulle fortsette da Pål André Helland og Tobias Mikkelsen skjøt RBK i komfortabel ledelse før haltvimen var spilt. Vertskapet hang i tauene, det var «power-play» foran Mjøndalen-keeper Ivar Forn, og alle bortehjertene på stadion gledet seg.

Fredrik Midtsjø var, som resten av Rosenborg-spillerne, veldig skuffet etter sesongens første tap. Foto: Richard Sagen

Så sloknet det. Så til de grader. Etter 36 minutter løp Mads Hansen inn bak ryggen til Holmar Örn Eyjolfsson, som ikke hadde fått god nok beskjed om løpet fra medspillerne sine. Alene med Andre Hansen reduserte kantspilleren. Syv minutter senere var lagene likt. Amerkianske Rhett Bernstein lurte alt og alle i RBK-forsvaret da han løp på tvert i feltet og var iskald etter en innøvd frisparkvariant.Så, på overtid, etter en tam fotballomgang, var midtstopperen fra California på plass igjen. Bernstein fikk stå merkelig umarkert etter et langt Mjøndalen-innkast, og headet hjemmelaget til seier.

Etter å ha vært under 0-2 var ikke bare seieren overraskende. Den var smått sjokkerende.

Søderlund: — Ikke bekymret

— Det er bra den første halvtimen. Så får de to mål ut fra våre feil. Det skal ikke skje, sier Fredrik Midtsjø – tydelig skuffet.

— Vi må jo fortsette å spille ballen langs bakken. Men det gjør vi ikke. Det blir altfor mye en og en, mener Mike Jensen.

Alexander Søderlund, som gikk målløs av banen mandag, er på sin side ikke bekymret etter stjernesmellen i Buskerud.

— All ære til Mjøndalen. De sto på til siste slutt. Men det er et lag vi skal være bedre enn.

- Gjør dette tapet deg bekymret på noen som helst måte?

— Ikke i det hele tatt. Vi er gode nok til å vinne serien, svarer han.