Mjøndalen har lagt bak seg en utrolig snuoperasjon mot Tromsø i forrige serierunde, og i kveld står det nyopprykkede laget overfor årets største utfordring: Rosenborg.

”Annerledes-treneren” Vegard Hansen har i den forbindelse blogget på klubbens egne nettsider, noe han til stadighet gjør. Mjøndalen-sjefen mener det er nesten uvirkelig at de to lagene nå møtes på samme nivå i divisjonssystemet.

TRØNDERJUBEL: Rosenborg har hatt mye juble for denne sesongen. Trønderne står med seks seirer og én uavgjort etter syv kamper. Foto: Digitalsport

–Noe naturstridig ved det– I mai kommer kampene tettere enn hostekulene på røykeavdelingen på Bråta. Først ute er Rosenborg. Norsk fotballs flaggskip. Kjempen. Lokomotivet. Som har vunnet serien nesten tusen ganger og spilt kvartfinale i Champions League. Som ikke taper, ikke slipper inn mål og som scorer 4-5 hver gang, skriver Hansen i bloggen.

– Nå kommer de til dette lille stedet Mjøndalen, og skal spille fotball mot de litt rare med brune drakter og lite penger. Ikke treningskamp. Ikke cupkamp. Men seriekamp – vi spiller i samme divisjon! skriver Mjøndalen-treneren – og legger til:

– Det er noe naturstridig over det. Nesten absurd. Men også noe morsomt og spennende.

Før møtet med Rosenborg på Iscachsen Stadion 18.00 i kveld, står Mjøndalen med ni poeng på syv kamper – to seirer, tre uavgjort og to tap. Mens Rosenborg har åpnet sesongen forrykende og leder eliteserien med 19 av 21 mulige poeng.

BRUN JUBEL: I en ellevill fotballkamp sikret Mjøndalen seieren mot Tromsø i kampens siste ordinære spilleminutt. Da brøt jublen løs på trenerbenken. Foto: Digitalsport

– Fluesopp, sennep og varmesalve– Dypt inne i mitt brune hjerte er det en liten kullsvart flekk som trigges av slike utfordringer. Selv om jeg vet det blir tøft. Det er nødt til å bli vanskelig. Det blir sikkert tap. Men det er ikke helt sikkert, våre brune gutter har vist seg vanskelige å slå. Så vi prøver, karer. Vi kliner til dem i høyt press. Disse også. Selveste Rosenborg. Vi legger oss ikke for noen, skriver Hansen.

Avslutningsvis kommer Mjøndalen-treneren med en oppfordring til egne spillere.

Vi klarer ikke å spille ut Rosenborg. Men vi kan gjøre det vanskelig for dem. Det verste vi kan gi dem er et Mjøndalen-lag med spisse albuer og skarpe knotter, som smeller inn i hver eneste duell. Hele tiden. Hver gang. La dem merke at det gjør vondt å møte bruntrøyene. La dem merke at vi kan, selv om vi er små, skriver Hansen — og fortsetter i en noe grov stil:

– Så spis fluesopp som matchmat, sprut sennep i ræva og smør varmesalve på balla. Her må det løpes som aldri før. Så får vi se. Om det blir slakt eller sensasjon.