– Det ser jo veldig dumt ut, sier Pål André Helland (24) og ler.

Søndag fikk han og et par andre Rosenborg-spillere, inkludert Ole Selnæs, som du ser på bildet øverst i artikkelen, muligheten til å teste RBK-støtteapparatets flunkende nye restitusjonsapparat.

Pål André Helland la ut denne Twitter-meldingen søndag. Foto: Skjermdump/Pål André Helland

Apparatet som trondheimsklubben nå er i ferd med å prøve ut, gir åpenbart assosiasjoner til de oransje draktene som astronauter bruker under romferder.

– La meg presentere ...

Det synes hvert fall Helland, som la ut bildet av Selnæs på Twitter med teksten: – La meg presentere Ole Selnæs. Det siste tilskuddet til norsk romfart.

Dagen etter 3-0-seieren over Lillestrøm fikk også Helland testet ”romdrakten”.

– Hva er førsteinntrykket?

– Jeg fikk prøvd den så vidt. Det gir jo kompress som bare det, men jeg vet ikke … Jeg var ikke så fryktelig sliten i beina etter forrige kamp – jeg gikk jo av banen etter 50 minutter. Men jeg ser for meg at det kan ha en viss virkning hvis du er veldig sliten, sier Pål André Helland.

Det tette kampprogrammet i eliteserien, særlig i mai, gjør at eliteserieklubber stadig prøver nye ting for å forkorte restitusjonstiden til spillerne.

Etter syv serierunder leder Rosenborg eliteserien tre poeng foran serietoer Stabæk. Men i mai får RBK-troppen virkelig kjørt seg med seks seriekamper på fire uker.

RBK-fysio: Slik funker"romdrakten"

I Rosenborg har man akkurat begynt å teste apparatet, og foreløpig er det nye utstyret, som leveres av ScanSport, kun til utprøving.

– Vi snakker stadig vekk med flere forskjellige leverandører, og når de får inn noe interessant, så prøver vi det ut, siermedisinsk koordinator i RBK, Haakon Schwabe.

–Det er kompresjonutstyr, så det er ikke noe hokus pokus, altså. Det er en del av et restitusjonstiltak som vi kanskje skal begynne med, forklarer han.

– Hvordan funker det?

– Det blåser inn trykk og komprimerer vevet, så det er en slags massasje. Et økt trykk på og så slipper det opp, og så et økt trykk igjen, sier fysioterapeuten.

– Hva er inntrykket så langt?

– Det er ikke så mange som har prøvd det ennå, så vi må nok teste det litt mer før jeg kan si noe om det, sier Schwabe.