Mjøndalen 3-2 Rosenborg

NEDRE EIKER (adressa.no): Om trykket ikke var like massivt fra start av som da Lillestrøm ble overkjørt sist lørdag, så var Rosenborg fullstendig dominerende i starten av kampen borte mot Mjøndalen.

Alexander Søderlund fikk en scoring korrekt annullert for offside. Foto: Richard Sagen

Overtaket i banespill førte imidlertid ikke til noen store sjanser de første minuttene.Etter tjue minutter sørget publikumsyndlingen Pål André Helland for å sende de mange tilreisende RBK-supporterne i ekstase. Kantspilleren fikk ballen på kanten av 16-meteren og knallet den i bortre hjørne. En vakker scoring og 1-0 til Rosenborg.

To mål på rappen

Bare minuttet etterpå fikk Tobias Mikkelsen ballen like utenfor 16-meteren. Dansken fintet litt før han skjøt mot målet. Mjøndalen-keeper Ivar Andreas Forn burde nok ha tatt ballen, men den gikk i nettet.

Dermed 2-0 etter 21 minutter og et Rosenborg-lag som var helt overlegne i både mål, spill og sjanser. Alt så ut til å gå mot en oppskriftsmessig storseier for serielederne.

Etter de to raske scoringene roet Kåre Ingebrigtsens menn litt ned, og Mjøndalen, som knapt hadde vært på Rosenborgs banehalvdel i første halvdel av omgangen, begynte å vise tendenser i angrep. Likevel kom reduseringen litt ut av intet etter 35 minutter. Mads Hansen scoret på vertenes første store sjanse.

Endret karakter

Kampen åpnet seg før pause og tre minutter før hvilen kom Mjøndalen i fin innleggsposisjon på kanten av 16-meteren. Ballen ble lagt til Rhett Bernstein. Han satte den i mål fra kort hold.

Dermed 2-2 til pause, i en omgang som endret karakter midtveis.

Etter hvilen ble oppgjøret mer jevnspilt enn i starten av første omgang. Rosenborg åpnet frisk, men Mjøndalen slo tilbake og kampen bølget frem og tilbake. Etter 52 minutter var Mjøndalen farlig frempå, men Mikael Dorsin fikk avverget til corner.

Gigantisk mulighet

RBK kontret godt flere ganger, men fikk ikke tellende resultat. I det 59. minutt hadde vertene en ny stor sjanse. Avslutningen ble godt redddet av Rosenborg-keeper André Hansen.

Da tjue minutter gjensto, foretok Kåre Ingebrigtsen tre bytter på rappen. Riku Riski inn for Tobias Mikkelsen, Liam Henderson inn for Fredrik Midtsjø og Tomas Malec inn for Alexander Søderlund.

Etter 82 minutter fikk Mikael Dorsin og Rosenborg en kjempesjanse til å avgjøre kampen. Dorsin stormet mot Mjøndalen-buret, la ballen inn foran målet, men ingen RBK-ere var i stand til å få den over streken.

Så, på overtid, fikk Mjøndalen innkast høyt oppe på RBKs banehalvdel. Rhett Bernstein ofret seg og stanget inn 3-2. En sensasjonell utvikling på kampen, hvor Rosenborg så ut til å ha full kontroll den første halvtimen.

RBK gikk dermed på sitt første tap for sesongen. Og stadion på Nedre Eiker kokte av et jublende hjemmepublikum.