MJØNDALEN/TRONDHEIM (adressa.no): Mjøndalen mot RBK. Klisjeen David mot Goliat. Nyopprykket mot gullgrossist. Og RBK-ledelse 2-0 etter 25 minutter.

Absolutt alt tydet på at RBK skulle fortsette seiersrekka tirsdag kveld. Men plutselig sluttet RBK-erne å løpe. Og Mjøndalen snudde alt sammen. Først ved å utlikne ledelsen før pause. Før eliteserieminiputten vred kniven rundt i et sår som allerede var fylt med salt på overtid.

0-2 var 3-2. Og plutselig er eliteserien vidåpen igjen.

Men RBKs mest rutinerte mann, som har løpt opp og ned norsk venstresider siden 2004, avviser kategorisk at disse tankene snek seg inn da RBK ledet 2-0. At Goliat nå hadde full kontroll. Og at det var bare å criuse inn mot Mjøndalen.

— Klart det er bittert

— Nei, det var absolutt ikke snakk om noen undervurdering. Det så man ut fra starten. Da flyttet vi ballen, fikk involvert kantene våre én-mot-én – og var gode. Så slipper vi inn to mål på dødball, og det er slikt vi ganske enkelt ikke kan gjøre, sier han til adressa.no etter kampen.

Han var akkurat like skuffet som resten av RBK-erne, der de gikk litt tomme i blikkene ut fra stadion og i retning spillerbussen.

— Ja, fryktelig kjedelig. Vi har ballen mest, men de kriger på. Og det skal de ha all ære for. Men klart dette er bittert. Spesielt når vi leder 2-0, fortsetter han.

Skuffet Bruttern

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen var også stivere i blikket enn normalt.

— Jeg er skuffet over prestasjonen vår den siste timen. Vi åpnet jo strålende. Men vi taper ballen sentralt i banen før Mjøndalens første mål, og så visste vi at de var tunge og tøffe på dødballer. Det klarte vi ikke å håndtere godt nok i dag, sier han.

Dermed kan Stabæk tette luka onsdag, med Molde halsende bak.

Lørdag venter Sandefjord på Lerkendal. Så gjenstår det å se hvor lenge «sjokket i Buskerud» sitter i RBK-spillerne…