TRONDHEIM (adressa.no): Han haltet av banen i serieåpningen med det han selv omtalte som en «liten strekk». Fem uker senere er Pål André Helland fortsatt ikke helt friskmeldt.

Sist måtte Helland noe overraskende stå over kampen han «for alt i verden» ikke ville miste – foran et fullsatt Lerkendal på 16.mai. Nå har han en teori på hvorfor det har blitt sånn.

— Det er ingen hemmelighet at jeg sliter veldig med pollenallergi, og jeg tror kanskje allergien kan være en årsak til skadeproblemene. Nå har det nemlig vært sånn i april og mai de fire siste årene, og det er ulike ting hvert år. I fjor slet jeg med lyskene, mens hoftebøyeren var problemet året før. Utenom den verste pollensesongen er jeg jo så å si ikke skadet, sier Helland.

For utålmodig

Foruten pollen-teorien, er Helland ærlig på at han har vært for ivrig etter å komme tilbake.

— Jeg har nok mest sannsynlig vært for utålmodig, men det er det selvsagt lett å si nå i etterkant. Det er ingenting som irriterer meg mer enn å gå skadet, og jeg har lyst til å være med raskest mulig, sier han

Ved to anledninger har han også spilt mer enn det som var avtalt på forhånd.

— Da jeg var tilbake til kampen mot Start, var planen at jeg skulle spille en halvtime maks. Det ble en hel omgang. Og mot Mjøndalen skulle jeg stå på banen til kampen var avgjort, så der kan jeg delvis skylde meg selv. Men jeg har spilt mer enn den opprinnelige planen hele veien, sier han.

Tilbake mot Stabæk

For å kunne sette en endelig sluttstrek på problemene med låret, tok Helland i samråd med Rosenborgs medisinsk ansvarlige, Haakon Schwabe, avgjørelsen om å stå over mot Sandefjord.

— Det var en av de tyngre avgjørelsene jeg har tatt, men det ga meg fire helt fotballfrie dager. Jeg kjenner at låret er litt stivt i dag også, men det er veldig mye bedre enn for noen dager siden. Forhåpentligvis er jeg hundre prosent klar til mandag og spiller mot Stabæk. Det er i hvert fall planen, sier han.