Pittsburgh Penguins – New York Rangers 5-2

— Jeg synes vi startet kampen bra og skapte en del gode muligheter. Hvis vi hadde scoret på noen av de første sjansene, så hadde vi stått her med en helt annen følelse, oppsummerte Eric Staal overfor klubbens nettside.

— Zatkoff reddet en del viktige skudd i starten. Vi fant ikke ut av ham i første periode, supplerte formsterke Derek Stepan som bidro med to scoringer for Rangers.

Penguins måtte klare seg uten førstekeeper Marc André Fleury, noe mange trodde vil være til Rangers fordel, men Jeff Zatkoff imponerte i Penguins-buret. I stedet ble det defensive problemer for Rangers, som også mistet sin førstekeeper etter én periode av onsdagens kamp.

Mats Zuccarello og New York Rangers fikk det tøft borte mot Pittsburgh Penguins. Foto: Charles LeClaire / USA Today / Reuters / NTB scanpix

Henrik Lundqvist hadde allerede trøbbel da Patric Hornqvist gjorde 1-0 for Penguins med 17 sekunder igjen å spille av første periode. Stjernekeeperen fikk lagkamerat Marc Staals kølle i det høyre øyet og ble erstattet av Antti Raanta i pausen.— Jeg trodde jeg traff hjelmen, men var ikke sikker. Det har aldri skjedd før. Jeg håper bare han er ok, sa Staal etter kampen.

Hornqvist-hattrick

Også i annen periode ble Rangers igjen straffet helt på tampen. Dan Girardis svake skuddforsøk ga Penguins en kontringsmulighet. Hornqvist serverte kaptein Sidney Crosby, som satte inn 2-0. * Sett denne? Blekksprut skapte kaos på NHL-isen

Stepan skapte nytt håp for Rangers da han reduserte til 1-2 etter tre minutter av sluttperioden, men det varte ikke lenge. Tom Kuhnhackl økte til 3-1 to minutter senere, mens Hornqvist var frampå igjen og gjorde 4-1 i overtall før perioden var halvspilt.

Stepan fikk pyntet ytterligere på poengstatistikken i den målrike tredjeperioden, men det ble bare et trøstemål for Rangers. Zuccarello hadde assist på 2-4-reduseringen. Nordmannen fikk voksne 18.43 minutters istid onsdag. Han noterte to skudd på mål.

Tre minutter før slutt scoret svenske Patric Hornqvist sitt tredje mål for kampen og noterte dermed sitt fjerde poeng.