Eventyret om Kobe Bryant startet da han trosset advarslene og bestemte seg for å gå rett fra high school til NBA i en alder av 17 år. Onsdag setter 37-åringen punktum.

Fem NBA-titler, to OL-gull, 18 ganger på allstar-laget og utallige andre utmerkelser for sitt strålende spill. I tillegg er han NBA-historiens tredje mestscorende med over 33.000 poeng i grunnserien.

Onsdag kveld setter 37-åringen strek for en utrolig karriere når Los Angeles Lakers, hans eneste klubb i karrieren, møter Utah Jazz i grunnseriens siste kamp.

— Jeg er spent og gleder meg. Jeg ser fram til å snøre skoene en siste gang, sa Bryant mandag.

81 poeng i én kamp

HYLLES AV FANSEN: Kobe Bryant er blitt et ikon etter 20 år i NBA-sirkuset. Foto: AP

Kampen betyr ikke noe for vertene fra Los Angeles, som i lang tid har vært sjanseløse i kampen om en sluttspillplass, men likevel må man ut med store penger for å skaffe seg billett til kampen. Ingen vil gå glipp av heltens «grand finale».Bryant-feberen var på sitt mest voldsomme for omtrent ti år siden. Da gikk han blant annet gjennom en sesong med et poengsnitt på utrolige 35,4 poeng per kamp. I tillegg scoret han 81 poeng i én enkelt kamp. Det er nest flest i historien.

For unge basketballspillere verden rundt har 37-åringen vært en stor inspirasjonskilde, og flere av dagens NBA-spillere hadde Bryant som forbilde.

— Jeg studerte ham, og jeg ville være som ham. Han var vår Michael Jordan, sier ti år yngre Kevin Durant.

Han ble i 2014 ble kåret til NBAs mest verdifulle spiller.

- Ville knuse ham

HYLLER BRYANT: - Han var vår Michael Jordan, mener Kevin Durant.

De to møttes mandag på banen da Oklahoma City Thunder tok imot Lakers. Durant nektet å ta det rolig mot den snart pensjonerte helten. — Jeg husker da Michael Jordan var på vei til å legge opp. Kobe ga ikke ham noe gratis. Det var alt jeg tenkte på. Jeg prøvde å knuse ham hver gang jeg fikk sjansen. Og hver gang jeg fikk ballen, sa han «kom igjen, få se hva du klarer». Det viser hvilken type spiller og konkurransemann han er. Jeg ville bare spille mot ham en siste gang, sa Durant etter kampen.

Durant scoret totalt 30 poeng i Thunders 112-79-seier. Bryant satte 13. (©NTB)