En 32 år gammel tilhenger av ishockeylaget Detroit Red Wings er arrestert av amerikansk politi etter at han kastet en blekksprut ut på isen under torsdagens kamp mot Boston Bruins.

Hockeysupporteren ble arrestert for offentlig ordensforstyrrelse, melder Boston Globe.

En politiansatt på vakt på hjemmearenaen til Bruins forteller at han så mannen kaste en «åttebeint skapning» som senere viste seg å være en blekksprut. Dette skjedde i tredje periode av kampen som Bruins vant 5-2. Ifølge Boston Globe kjørte blekksprutkasteren fra hjemmet sitt i Maine til Boston torsdag ettermiddag. Underveis kjøpte han blekkspruten som han satte på is før han tinte den på et hotellrom før kampen. Han smuglet så blekkspruten inn på arenaen ved å feste blekkspruten til ene foten.

To brødre startet tradisjonen

Tro det eller ei, men det å kaste døde blekkspruter ut på isen er en velkjent tradisjon blant Red Wings-tilhengerne. Det skjer spesielt under de viktige kampene, og tradisjonen går så langt tilbake som 1952. To brødre som drev det lokale fisketorget fant en viss logikk i å kaste blekkspruter på isen fordi dyret har åtte tentakler og det krevdes åtte seirer for å vinne Stanley Cup.

Mens fiskehandlerne jubler over tradisjonen er ikke dyrebeskyttelsen like fornøyd.

– At blekkspruter ikke hyler, ikke er søte og ikke innbyr til å bli kost med, betyr ikke at de ikke lider når de blir drept, sa Michael McGraw i Foreningen for etisk behandling av dyr i 1996. – Hva blir det neste? Å kaste døde kattunger og valper på isen for moro skyld?

Lagmaskoten til Red Wings

Da Red Wings var i Stanley Cup-finalen i 2008 nektet fiskemarkedet i motstanderbyen Pittsburgh å selge blekksprut til tilreisende fra Detroit.

– Jeg har stor respekt for folk fra Detroit, men jeg er framfor alt Penguins-supporter og vil at de skal vinne, uttalte fiskehandler Dan Wholey.

Blekksprut er blitt lagmaskot for Detroit Red Wings.

Under en sluttspillkamp i 1995 ble det kastet 36 blekkspruter ut på isen.