Rosenborg slo Norrköping 3-1 i Champions Leagues andre kvalifiseringsrunde i det første oppgjøret. Dermed har de et glimrende utgangspunkt foran returmøtet.

Under trekningen i Nyon i formiddag ble det klart at Rosenborg møter enten walisiske New Saints eller kypriotiske APOEL dersom de tar seg videre.

Kampene spilles 26. og 27. juli og 2. og 3. august.

— Det viktigste var å slippe Olympiakos. Resten av lagene var det litt hipp som happ hvem av dem vi trakk, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen.

Norrköping-spiller advarer:

— Høres veldig bra ut

Skulle hans lag kvalifisere seg til tredje runde, åpner de på hjemmebane nok en gang.

— Jeg tror å starte hjemme kan være litt greit, for lagene vi møter kjenner ikke oss, sier han.

Rosenborgs tidligere storscorer, Gøran Sørloth, har fortsatt en rolle i klubben. Han synes John Arne Riises tidligere klubb APOEL høres bra ut:

— Hvis det er APOEL så syns jeg det høres veldig bra ut. Det er stort sett et lett, teknisk lag som bør passe oss godt. New Saints fra Wales vet jeg veldig mye om, sier Sørloth, ler og fortsetter:

POSITIV: Gøran Sørloth. Foto: Jens Søraa

— Nei, de kjenner jeg ikke til i det hele tatt. Jeg har ikke hørt navnet, sier han.Rosenborg slapp unna storlagene for denne gang, men eventuelt videre i kvalifiseringen er det en stor sjanse for å møte et av topplagene i Europa.

Bjørnebye: - Innenfor

Sportslig leder i Rosenborg, Stig Inge Bjørnebye, ville ikke trekke noen voldsomme konklusjoner etter å ha fått høre om trekningen.

— Med raskt overblikk over alternativene så ser det ok ut. Det er vanskelig å si. Vi jobber litt annerledes enn å trekke noen konklusjoner nå. Nå kan vi begynne å se på hva vi kan møte. Disse lagene skifter karakter, trenere og ledelse, så vi gjør en grundig jobb nå, uavhengig av hvem vi møter, sier han.

Rosenborg kunne trukket blant annet Olympiakos, Celtic, Dinamo Zagreb eller Legia Warszawa, men ender altså opp med vinneren av APOEL og New Saints. De to lagene spilte uavgjort i Wales i første oppgjør.

— Du kommer ikke utenom at når du ser på listen over mulige motstandere at det er noen du ikke ønsker. Denne trekningen der er innenfor. Men vi skal slå Norrköping før vi tenker på hvem vi ønsker å møte. Det er ikke noe vits å tenke for mye på neste runde før vi er ferdig med denne, sier Bjørnebye.

Sportslig leder Stig Inge Bjørnebye. Foto: Jens Søraa

PS: Strømsgodset møter enten FK Partizan eller Zalebie Lubin i en potensiell 3. kvalifiseringsrunde i europaligaen. Odd møter AZ Alkmaar og Marcus Henriksen dersom klubben tar seg videre.