Rosenborg-Norrköping 3-1

Svenskene ble ikke skremt og advarer komfortable trønderne før returkampen i Mesterligakvalifiseringen.

Holmar Eyjolfsson, Pål André Helland og Yann-Erik de Lanlay så ut til å gi svenskene et umulig utgangspunkt da de rullet opp scoring på scoring i første halvdel av andre omgang på Lerkendal tirsdag kveld. Med 3-0 forberedte trønderne seg på neste steg i Mesterliga-kvalifiseringen.

Gedigen keepertabbe

Gjestene ville det derimot annerledes og en redusering av Sebastian Andersson på en corner i det 70.minutt fastsatte sluttresultatet til 3-1 og skapte dermed fornyet optimisme i den svenske leieren.

— Det bortemålet betydde mye for oss. Nå er videre med 2-0, slår Norrköping-kaptein Andreas Johansson fast overfor lagets lokalavis Norrköping Tidningar.

At laget hans kollapset etter hvilen er han naturligvis ikke fornøyd med. Før pause hadde Rosenborg mye ball rundt motstanderens sekstenmeter, men Johansson følte laget hadde kontroll.

— Jeg føler de scorer ett mål for mye og de får mye enkelt. Det er litt tungt, for 2-1-tap kunne vi levd med, sier han.

Spesielt bitre er de for 1-0-målet, som lagets estiske målvakt Andreas Vaikla rotet inn etter 49 minutter. 19-åringen burde tatt headingen fra RBKs islandske midtstopper Eyjolfsson, men sviktet. Det forstår svenskenes Viasat-ekspert, Bosse Pettersson, lite av.

Les mer:

Les mer:

— Han er jo der og har alt under kontroll. Enten mistet han blikket på ballen eller så ble han redd for stolpen, sier Pettersson.

Viktig bortemål

Bortemålet gjør uansett at kampen fremdeles lever før returkampen spilles i Östergötland onsdag 20. juli. På kunstgresset på Norrköpings hjemmebane, kan de norske seriemesterne få en tøff oppgave med å ta seg videre til tredje og nest-siste kvalifiseringsrunde til Mesterligaen.

— Målet gjør at det straks ser mye lysere ut. Jeg tror vi fremdeles har gode sjanser og det blir et helt annet kampbilde i returkampen, spår målscorer Andersson overfor Viasat.

Taperen av dette dobbeltoppgjøret er ferdig med Europacup for denne sesongen, mens vinneren skal fortsette å spille om en gruppespillplass verdt omlag 200 millioner. I tillegg kan man etter denne runden få en trøst i form av Europa League-plass om man skulle ryke ut i en senere kvalifiseringsrunde.

— Målet vårt gjorde oss sterke i troen. De aner ikke hva som venter dem i returkampen, sier Johansson.