Rosenborg-Norrköping 3-1

LERKENDAL: Rosenborg ledet 3-0 og cruiset mot et suverent utgangspunkt før returoppgjøret neste onsdag i Norrköping.

Med 20 minutter igjen på klokken dukket Sebastian Andersson opp på en svensk corner og styrte ballen kontrollert bak en sjanseløs Pavel Londak. Et svært viktig bortemål for svenskene som kan gå videre til neste runde med 2-0 på hjemmebane.

Kåre Ingebrigtsen og Rosenborg reiser til Sverige med et brukbart utgangspunkt i Champions League-kvaliken. Foto: NTB Scanpix

— Man kan si at det er surt. På forhand hadde jeg takket ja til dette resultatet. Det var en unødvendig baklengs å få, men vi er fornøyde med 3-1, sier Ingebrigtsen.

Godt utgangspunkt

Utgangspunktet er slik, Norrköping må frem og angripe. Det passer et kontringssterkt Rosenborg ypperlig.

— Vi kommer til å få muligheter i Norrköping. Det passer oss godt. De må frem for å score og de må gamble mer, fortsetter han.

Med kamp allerede på lørdag mot Aalesund varsler RBK-treneren ikke noen enorme utskiftninger.

— Vi har kamp allerede nå til helgen. Det kan bli rulleringer, men ikke noen enorme utskiftninger. Vi kommer ikke til å stille med akkurat samme lag som mot Norrköping, sier treneren videre.

Bortemål

Det er uvanlig kost for Rosenborg å gå en hel kamp uten å score mål selv. Troen på bortemål i Sverige står høyt hos sjefen.

— Vi har troen vi også. Som sagt så må de gamble. Det blir en tøff tur, men vi har bra selvtillit etter det her. Jeg blir overrasket om vi ikke scorer i Sverige, sier treneren bestemt.

De Lanlay tilbake

Yann-Erik de Lanlay var tilbake i startoppstillingen og viste seg frem med en vakker scoring. Vingen dro seg inn og skrudde ballen enkelt i det lengste hjørnet.

— Han skjøt seg inn. Det er utrolig godt å ha «Yanni» tilbake. Han er en spiller som er vanskelig å håndtere for motstanderne og det er viktig for oss å ha trusler på begge sidene, sier en glad Rosenborg-trener.

Han legger til videre at det er viktig at spillere tør å prøve.

— Ingen scorer på hvert eneste skudd. Man å tørre å prøve, tørre å bomme.