Ifølge regnesentralen er det ingen tvil om at Start må spille på nivå to neste sesong. Ifølge beregninger gjort for resten av sesongen, er faren for det over 99 prosent.

Nesten like sikkert som at Start rykker ned er det at Rosenborg tar seriegull.

— Rangering av lagene basert på styrketallene følger ikke helt tabellsituasjonen, men avviker noe fordi det tas hensyn til hvem som har møtt hvem og fordi også målforskjell har betydning for beregning av styrketallene. (se styrketallene i faktaboks). Modellen mener derfor at Rosenborg er årets beste lag (styrketall 100), mens Odd ligger et hakk under på andreplass (styrketall 90). Strømsgodset er det tredje beste laget (styrketall 88), forklarer forsker Nikolai Sellereite og forskningssjef Magne Aldrin til Fædrelandsvennen.

Starts assistenttrener Øyvind Dalseth og hovedtrener Steinar Pedersen fortviler under

Det er et stort regnestykke som har funnet ut av sannsynlighetene som Norsk Regnesentral har gjort.— Når styrketallene og hjemmebanefordelen er tallfestet fra de spilte kampene, spilles resten av kampene 50.000 ganger på en datamaskin. Tabellsituasjonen gjøres tilsvarende opp 50.000 ganger. Deretter beregnes det hvor mange ganger Rosenborg kommer på førsteplass, andreplass og så videre, og tilsvarende for alle lag, som igjen gir sannsynligheten for plassering for hvert enkelt lag. Det samme gjøres for enkeltkamper, opplyser Sellereite og Aldrin.

Slik ender sesongen ifølge Norsk Regnesentral:

Sannsynlighet for 1. plass:

1. Rosenborg 88,36 %

2. Odd 9,81 %

3. Strømsgodset 1,56 %

Fare for direkte nedrykk:

1. Start 99,43 %

2. Vålerenga 42,81 %

3. Aalesund 29,97 %

4. Stabæk 16,93 %

5. Bodø/Glimt 5,29 %

6. Tromsø 4,35 %