25-åringen fra Trondheim imponerte under oppkjøringen med NHL-laget fra Denver, men ble like før sesongstart sendt ned til farmerlaget for å tilvenne seg den amerikanske hockeyhverdagen.

Tidligere denne uken fikk Martinsen en opptur da han scoret sitt aller første Rampage-mål, nå rundes en fantastisk uke av med at han er kalt opp til NHL og Colorado Avalanche.

Martinsen bekreftet dette overfor adressa.no sent søndag kveld. Natt til mandag norsk tid setter han seg på flyet til Denver.

Ingen signaler

— Jeg fikk en telefon da jeg våknet i dag morges. Det kom litt ut av ingenting. Jeg har aldri vært i en sånn situasjon før og trodde man skulle få signaler. Dette er bare sykt moro, sier Martinsen på telefon fra San Antonio.

Når Adressa.no snakker med ham nær midnatt norsk tid søndag kveld venter han på en taxi som skal ta ham til flyplassen. Mandag blir det en ny treningsdag, før hele Avalanche-troppen setter seg på flyet foran en borteturne bestående av sju kamper på rad (!) på fremmed is.

— Det var litt merkelig. Jeg våknet i dag, skulle trene og gjøre meg klar til kamp, så får jeg beskjed om at NHL-drømmen min blir oppfylt. Jeg tror ikke det har gått opp for meg enda, sier Martinsen.

- Må kjempe hver eneste dag

Colorado Avalanche har slitt med å komme ordentlig i gang i NHL denne sesongen. Kun to lag har åpnet svakere av alle 30 NHL-lag denne sesongen, og Avalanche ligger helt sist i sin divisjon. Tidligere denne uken ble Martinsens angrepskollega Ben Street tatt opp, mens Martinsen ble den andre til å bli hentet fra Rampage på kort tid. Han går fra mye spilletid i AHL til det som er ventet til å bli en rollespiller med korte innhopp i NHL.

— Jeg spiller på samme måte uansett hvilken rolle jeg har. Jeg kan ikke regne med mye spilletid, men det gjelder å holde hodet i gang for å benytte muligheten når jeg får den. I min situasjon kjemper jeg hver eneste dag og i hver eneste kamp for å fortsatt ha muligheten, sier den norske landslagsspilleren.

Første mulighet for NHL-debuten blir natt til onsdag når Avalanche gjester Philadelphia Flyers, før Boston Bruins er motstander natt til fredag.