Starten på USA-eventyret har ikke gått helt som planlagt for Andreas Martinsen, men i sin sjuende kamp for Colorado Avalanche sitt farmerlag San Antonio Rampage scoret trønderen i natt sitt første mål.

Rampage lå under 0-2 etter to perioder mot San Diego Gulls, men kjempet seg inn igjen i kampen. Først ved svensken Michael Schumacher – før Martinsen altså satte inn 2-2-scoringen seks minutter ut i den siste perioden.

Den gjorde nok godt, selv om det til slutt endte med overtidstap for Rampage.

Ønsker ny kontrakt

Nå er Martinsen tydelig på at han ønsker å forlenge oppholdet i USA – uansett om det ikke blir NHL i år.

— Uansett om jeg må spille hele sesongen i AHL eller ikke, ønsker jeg å få en ny kontrakt med Avalanche, sier Martinsen til Adresseavisen.

25-åringen skrev i mai under på en ett år lang toveiskontrakt med NHL-klubben Colorado Avalanche, noe som gjør at Martinsen når som helst kan flyttes mellom Avalanche og farmerklubben San Antonio Rampage – og dermed risikerer å spille hele eller store deler av sesongen i farmerklubben fra Texas. Angrepsspilleren imponerte både fans og støtteapparat under den tre uker lange sesongoppkjøringen til Avalanche, men ble likevel sendt ned fra vinterbyen Denver til den sommerlige sørstaten. Det med begrunnelsen av at den høyreiste trønderen måtte bruke få tilpasse seg amerikansk ishockey.

Tar gjerne sjansen på nytt

Sesongen har vært en suksess for San Antonio Rampage, som kom til nattens kamp mot San Diego med fem seire og ett overtidstap.

Samtidig har Martinsen slitt og hadde ikke vært medvirkende i noen av Rampages scoringer, før han scoret lagets andre i natt.

I tillegg har han blitt flyttet fra en sentral rolle i andrerekken til en mer anonym rolle i fjerderekken. Dermed kan det tolkes slik at han ikke akkurat er nærmere NHL-oppkalling til Avalanche etter en måned i Texas. Likevel er han langt i fra stresset over at det ikke har løsnet skikkelig.

— Er du du utålmodig her, kan du like gjerne dra tilbake til Europa. Det er nok spillere de kan velge mellom. Du må vise nok vilje til å vise at fortjener sjansen, sier Martinsen.

— Får jeg muligheten, skriver jeg gjerne en ny toveiskontrakt for neste år. Da har jeg fått erfaring til å takle utfordringen som kommer. Uansett hvordan det går, er dette læring. Målet er ikke kun å få den ene kampen i NHL, men å få spilletid over tid. Jeg er forberedt på å ta det lange veien, hvis jeg må, fortsetter han.

Minus i statistikken

Tirsdag ble lagkamerat og angrepssduellant Ben Street sendt opp til Avalanche etter å ha imponert med tolv målpoeng. Samtidig har nordmannen vært på isen ved flere baklengsmål enn Rampage-scoringer. Dermed står han med ett målpoeng og minus i statistikken i verdens største hockeynasjon, der statistikk er viktigere enn det fleste andre steder.

— Jeg føler det har gått helt greit spillemessig inntil de siste kampene. Men jeg har ikke klart å finne helt flyten, hadde jeg vist hvorfor hadde jeg klart å gjøre noe med det. Kanskje jeg trengte en vekker som dette å finne tilbake til det nivået jeg skal holde. Det er uansett ikke noe jeg stresser over, jeg føler jeg kommer mer inn i det etterhvert, sier den norske landslagsspilleren.

Han hevder at han ikke bruker noe energi på å se etter tegn om NHL-drømmen i Avalanche synes nærmere eller fjernere på det nåværende tidspunktet.

— Hvis jeg begynner å spekulere i alt, blir det tungt. Spill i fjerderekken kan man tolke på flere måter, hvis man vil. I fjor var det flere som kunne sitte på tribunen her nede før de ble kalt opp til å gjøre en jobb i NHL. Dersom jeg får sjansen i NHL, vil det være i en liten rolle med lite istid i en tredje- eller fjerderekken slik som jeg hadde i dag, sier Martinsen.

Gjenstår over 60 kamper

— Derfor er det viktig at jeg gjør den jobben jeg skal. Det er andre småting jeg må vise at jeg mestrer. Jeg må vise at jeg kommer inn i et system, være på plass defensivt og vinner dueller for å få pucken ut. Det er en type jobb jeg får hvis jeg blir kalt opp. Jeg er hverken deppa eller stressa, sier han.

Colorado Avalanche har åpnet svakt i NHL, kun to lag har hatt svakere innledning etter elleve kamper. Skal man bli fristet til å spekulere, kan det borge for at flere enn bare assistkongen Ben Street kan få sjansen fra farmerlaget Andreas Martinsen er en del av. Street har forøvrig brukt åtte år på å skrape sammen 22 NHL-kamper og har samtidig over 300 AHL-kamper. Det sier litt om nåløyet Martinsen må kjempe seg gjennom.