TRONDHEIM/DENVER: — De to siste oppkjøringskampene kommer nok til å bestå av NHL-troppen for å samkjøre rekkene mest mulig, sa Andreas Martinsen til Adresseavisen etter å ha spilt 16 minutter i 1-2-tapet mot storlaget LA Kings natt til mandag.

I det som i følge ham selv var hans beste prestasjon i tre oppkjøringskamper og en internkamp for Avalanche de siste to ukene. Natt til onsdag venter Calgary Flames på bortebane i den tredje siste oppkjøringskamp før seriestarten mot Minnesota Wild 8.oktober.

Til helgen venter Anaheim Ducks og LA Kings.

Avgjørende uke

Skal vi tro Martinsens spådom om at NHL-troppen begynner å sette seg i de to siste kampene inn mot helgen, kan nattens kamp være den siste muligheten for å overbevise trener Patrick Roy at trønderen skal være én av 23 spillere som tar i mot Wild hjemme i Pepsi Center.

Med den kommende istiden i Calgary, vil Martinsen være den eneste fra Denver-klubben som har figurert i samtlige kamper i oppkjøringen.

— Det virker som de gir meg en ordentlig sjanse. Det går stadig bedre. Jeg er veldig fornøyd med det jeg har levert. Jeg føler meg freshere og piggere enn på lenge. Jeg tenkte ikke over at jeg fikk så mye istid sist, før jeg så statistikken i etterkant. Det begynner å løsne litt mer nå, etter at jeg kanskje har brukt mer tid enn forventet til å bli vant til å spille i høyden, sier Martinsen om det å trene og spille kamper ved over 1600 meters høyde, i byen ved foten av Rocky Mountains.

Trenerskryt via media

Den tidligere Rosenborg-spilleren har ikke fått noen indikasjoner på veien videre da det i følge ham selv er positivt å ikke ha snakket med trenerteamet, da det på dette tidspunktet av sesongen ofte er ensbetydende med at man blir sendt ned på farmerlaget. Men til amerikanske medier har trener Patrick Roy gitt nordmannen skryt.

— Jeg er veldig fornøyd med han, for to dager siden hadde jeg aldri sett han spille før. Han er fysisk stor og skyter bra, han scoret i tillegg et flott mål noe han også gjorde på trening dagen før. Jeg er nysgjerrig og spent på å se han i aksjon i treningskamper og han skal definitivt spille et par av dem, sa Roy ifølge NHLprat.com etter de første dagene av sesongoppkjøringen

— Se på Martinsen. Han spiller bedre og bedre. Jeg er nysgjerrig med tanke på å se ham spille flere kamper, sa hovedtreneren på en pressekonferanse etter Martinsen leverte en assist i Avalanche-debuten.

- Seks angrepsspillere skal ut

Treneren har altså blitt såpass imponert at Martinsen har fått mer enn et par kamper, som ble annonsert tidlig. Men selv om nordmannen har overlevd drastiske kutt i troppen, blir nåløye enda trangere til Colorado Avalanche skal melde inn kamptroppen på 23 spillere et døgn før NHL-premieren 8. Oktober.

Ved oppstart for for snart to uker siden var troppen på hele 62 spillere. Foran nattens kamp har troppen blitt slanket til 37 spillere. Den kommende vil dette antallet skrumpes ned med ytterligere 14 spillere. Trolig I tilknytning eller nær forbindelse med kampene mot Anaheim Ducks (natt til fredag) og LA Kings (natt til søndag), der trenerteamet ønsker å spille inn rekkene som er tenkt til å starte sesongen.

Ifølge VG består den nåværende troppen av 20 angrepsspillere, hvorav seks skal sendes ned til farmerlaget San Antonio Rampage. Uansett om Martinsen blir med til seriepremieren eller ikke, kan prestasjonene i oppkjøringen sette grunnlaget for om Martinsen flyttes opp igjen i NHL-troppen ved et eventuelt nedrykk til AHL – ettersom 25-åringen har en toveiskontrakt som gjør at han kan bli flyttet frem og tilbake.

Døren er ikke lukket ved degradering

— Det er ikke kjørt hvis jeg må starte i AHL, det er det ikke. Men jeg skal kun fokusere på det jeg kan gjøre noe med. Jeg må bare fokusere på mitt og gjøre det jeg kan for å overbevise til å få sjansen når sesongen starter. Jeg er nærmere NHL-drømmen enn jeg har vært noen gang. Jeg prøver bare å nyte det mest mulig. Det er dette jeg kom for å gjøre, sier Martinsen.

Den neste sjansen får han i kanadiske Calgary. Kampstart er klokken 03.00, natt til onsdag norsk tid.