TRONDHEIM/DENVER (adressa.no): — Man merker at det begynner å dra seg til. Dette kommer til å bli en spennende og avgjørende uke for min del. Men jeg må bare konsentrere meg om å få gjort det jeg kan gjøre noe med, så får vi se hvor langt det holder. Jeg prøver bare å nyte det mest mulig. Det er dette jeg kom for å gjøre, sier Martinsen på telefon til Adresseavisen etter å ha fått solid med spilletid i forsesongens tredje treningskamper natt til mandag norsk tid.

25-åringen hele 16 minutter da Colorado Avalanche spilte sesongens siste treningskamp på hjemmebane. Det endte med 1-2-tap etter straffeslag mot mesterne for to sesonger siden i Los Angeles Kings.

Kjenner at det løsner

— Det var på en måte det første virkelige NHL-laget vi møtte. I de to andre kampene besto begge lagene av mange prøvespillere, mens LA Kings kom med fullt mannskap. Det var skikkelig morsomt å få prøve seg mot NHL-stjerner, selv om vi tapte til slutt. Vi kunne fortjent å vinne, men manglet det siste lille. Men det er ikke det som betyr noe i dette stadiet av sesongen, sier Martinsen, og tenker selvfølgelig på at prestasjonen er det aller viktigste i den tøffe oppkjøringen.

— Jeg er veldig fornøyd med det jeg har levert. I dag følte jeg meg freshere og piggere enn på lenge. Jeg tenkte ikke over at jeg fikk så mye istid, før jeg så statistikken i etterkant. Det begynner å løsne litt mer nå, etter at jeg kanskje har brukt mer tid enn forventet til å bli vant til å spille i høyden, sier Martinsen.

Eneste med full spilletid

Trønderen er den eneste spilleren som har blitt testet i alle tre oppkjøringskampene på hjemmeis i Pepsi Center ved roten av Rocky Mountains. Med fullt kjør også mellom kampene, har det vært vanskelig å hente seg inn i igjen og Martinsen erkjenner at han har vært litt tung i beina i enkelte perioder.

— Men i en beinhard konkurranse er man nødt til å bite tenna sammen. Her handler det om å overleve hver dag. Det er svært få spillere her som kan være trygge på å være med videre, så det er mange som kjemper med nebb og klør for å spille seg inn i troppen, sier han.

Ved oppstart for elleve dager siden var troppen på hele 62 spillere. Foran søndagens kamp var troppen slanket til 37 spillere. De kommende ti dagene vil dette antallet skrumpes ned med rundt 14 spillere.

Siste oppkjøringskamper

Den neste uken venter en borteturne for Avalanche, som skal møte Calgary Flames på tirsdag, Anaheim Ducks natt til fredag, før siste oppkjøringskamp mot LA Kings i Las Vegas natt til søndag.

— Jeg vil tro at treneren ønsker å spille med best mulig lag i de to siste kampene, så skjebnen min avgjøres nok om et par dager. Jeg er forberedt på å måtte ta turen ned i AHL, men kommer til å fortsette å krige for å kjempe meg inn på NHL-laget. Det blir noen spennende dager, sier Martinsen.