TRONDHEIM/ONTARIO (adressa.no): Trønderen har ikke scoret eller assistert noen av texaslagets 19 scoringer så langt denne sesongen, men enda mer urovekkende: Han har gått fra en sentral rolle i andrerekken til å starte i fjerderekken i nattens 3-2-seier borte mot Ontario Reign.

— For min egen del har det gått helt greit helt frem til forrige kamp. Da fungerte det ikke i det hele tatt for hverken meg eller rekken min. Treneren sa derfor at han ville teste nye greier, dermed ble jeg satt ned i fjerderekken, sier Martinsen til adressa.no på telefon fra California.

Helt annen flyt på samme tid i fjor

25-åringen ønsker ikke å tenke noe over hva det har å si for status i jakten på NHL-istid med Colorado Avalanche, men erkjenner at starten i San Antonio ikke har vært optimal.

— Jeg har ikke klart å finne helt flyten, hadde jeg vist hvorfor hadde jeg klart å gjøre noe med det. Kanskje jeg trengte en vekker som dette (det å bli sendt ned til fjerderekken) for å finne tilbake til det nivået jeg skal holde. Det er uansett ikke noe jeg stresser over, jeg føler jeg kommer mer inn i det etter hvert. Når målpoengene kommer, er det lettere å ta med seg selvtillit, sier Martinsen, som opplever en helt annen sesongstart i år kontra fjorårets sesong i Düsseldorf.

— På denne tiden i fjor hadde jeg tidenes sesongstart i Tyskland med mange mål og målpoeng, før det dappet litt av utover i sesongen. Vi får satse på at kurven peker motsatt vei nå, sier han.

- Stresser ikke

Natt til lørdag var 25-åringen svært nær ved å produsere sitt første målpoeng da rekkekamerat Sam Henley traff stolpen, men måtte til slutt nok en gang gå av isen uten å ha produsert noe i statistikken. Uten målpoeng synes det som at veien til NHL-spill ikke har blitt noe kortere etter en måned i Rampage.

— Hvis jeg begynner å spekulere på alt, blir det tungt. Spill i fjerderekken kan man tolke på flere måter, hvis man vil. I fjor var det flere som kunne sitte på tribunen her nede før de ble kalt opp til å gjøre en jobb i NHL. For min del handler det om å gjøre den jobben jeg skal. Dersom jeg får sjansen i NHL, vil det være bety lite med lite istid i en tredje- eller fjerderekken, slik som jeg hadde i dag, sier Martinsen og fortsetter:

— Derfor er det viktig at jeg gjør den jobben jeg skal. Det er andre småting jeg må vise at jeg mestrer. Jeg må vise at jeg kommer inn i et system, være på plass defensivt og vinner dueller for å få pucken ut. Det er en type jobb jeg får hvis jeg blir kalt opp. Jeg er hverken deppa eller stressa. Vi har spilt kun fem av 70 kamper denne sesongen, sier han.

Toppoppgjør

San Antonio Rampage er foreløpig ubeseiret i ordinær spilletid. Fem kamper har gitt ett overtidstap og tre ordinære seiere før overtidsseieren i Ontario Reign natt til lørdag. På tross av fire bortekamper ligger Rampage foreløpig som nummer to på tabellen for Pacific Divisjon, der nettopp Reign topper etter å ha vunnet samtlige kamper før møtet med Rampage.

Natt til søndag venter ny bortekamp i Ontario for Andreas Martinsen og Rampage.