25-åringen imponerte i fire treningskamper for NHL-klubben Colorado Avalanche, men fikk onsdag ettermiddag norsk tid beskjed om at han ble flyttet ned til farmerlaget.

— Like etter gårsdagens kamp fikk jeg og fem andre beskjed om å møte i hotellobbyen neste dag, da skjønte jeg med en gang hva det handlet om, sier Andreas Martinsen til adressa.no.

Fikk beskjed om at han var svært nær

Klokken 08.30 lokal tid møtte Martinsen general manager Joe Sakic og trener Patrick Roy. Der fikk han den nedslående beskjed om at NHL-drømmen blir satt på vent, men samtidig tilbakemeldinger som gir tro på spill i verdens beste hockeyliga denne sesongen.

— De var veldig fornøyd med meg og sa at jeg hadde alt det de så etter i fart, størrelse og ferdigheter. Til syvende og sist handlet det om å bli vant til hockeyen og mindre baner. De tenkte at de ville være best for meg å starte i AHL og bruke tiden godt, sier Martinsen og fortsetter:

— De vurderte om de skulle ha med meg som trettende forward, men tenker det er best for meg å spille på meg selvtillit med mye istid i AHL, sier han.

Har deltatt på samtlige treninger og kamper

Selv om onsdagens utfall var ventet, innrømmer den tidligere Rosenborg-spilleren at han var svært skuffet da han innså at han ikke er med når Avalanche serieåpner neste torsdag.

— Hadde du sagt til meg at jeg kom til å spille fire kamper før jeg kom til å bli sendt ned, hadde jeg vært fornøyd med det før jeg reiste. Men jo nærmere jeg kom og jo bedre jeg gjorde det, tenkte jeg at det kunne være mulig. Da er det selvfølgelig veldig skuffende å få beskjeden. Men jeg skal bare nullstille og senke skuldrene, sier Martinsen.

Reiser ned i natt

Når Adresseavisen ringer er Martinsen allerede i full gang med å pakke bagen. Allerede i natt norsk tid setter han seg på flyet til San Antonio for sin nye tilværelse i Texas. Etter å ha levd med kniven på strupen hver eneste dag de siste to ukene, kjennes det godt å få en avgjørelse.

— Jeg tror det skal bli deilig. Jeg kan ikke slappe av, men nå kan jeg nullstille og kjempe meg oppover. Det er ikke noe nederlag, jeg starter tross alt i den ligaen som er nærmest NHL og er bare en telefon unna å bli sendt opp, sier Martinsen.

San Antonio Rampage serieåpner borte til lokaloppgjør mot Texas Stars, 10.oktober.