Under ballvekslingene i store tennisturneringer sitter tilskuerne som regel musestille. I spillernes tilfelle, er det imidlertid en helt annen historie.

Under årets Wimbledon-turnering har nemlig spillernes stønning nok en gang skapt debatt.

Nå har til og med Storbritannias statsminister David Cameron kommentert stønning. Cameron slo an en vits etter at han hadde møtt det engelske laget som vant bronse under Fotball-VM i Canada.

Spillerne skulle videre for å se en Wimbledon-kamp, og Cameron sa «ta med dere ørepropper, de er ganske høylytte».

Nektet å kommentere vitsen

Vitsen ble fanget opp og gjengitt av flere medier. Etter at Maria Sjarapova hadde tapt for Serena Williams i semifinalen, ble hun spurt om Camerons vits, noe hun tilsynelatende ikke satt spesielt stor pris på.

— Neste spørsmål, takk, sa Sjarapova kontant.

Russeren er kjent som en av de mest høylytte spillerne, og lydene hun gjør når hun slår ballen har vært gjenstand for kritikk i årevis.

Det samme gjelder hviterussiske Victoria Azarenka, som tidligere denne uken gikk ut mot reaksjonene på stønningen.

— Det er veldig irriterende, for mennene stønner også. Jeg trente ved siden av Rafael Nadal, og han stønner mye høyere enn meg, men ingen bryr seg om det. Hvorfor? Jeg skjønner ikke hvorfor, sa Azarenka, som røk ut i kvartfinalen, ifølgePress Association.

I kvinnenes turnering er det klart for finale mellom Serena Williams og GarbiñeMuguruza. På herresiden er det klart for semifinaler fredag.