Bjørn Helge Riise er klar for Aalesund ut 2018. Det bekrefter Aalesund på en pressekonferanse.

— Vi er veldig glad for denne signeringen. Vi trenger en spiller som kan bekle både høyreback og høyrekant, sier Trond Fredriksen.

— Jeg syns klubbens planer er spennende, og det har jeg lyst til å være med på. Jeg tror jeg kan bidra med min spillemåte - hjerte utenpå drakta - i en ung klubb, sier Bjørn Helge Riise.

AaFK innkaller til pressekonferanse fra kl. 19.00 i foajéen på Color Line Stadion. I pressemeldingen skriver AaFK at det gjelder en ny spiller, men ikke hvem det er.

Sunnmørsposten skrev tidligere onsdag at AaFK tar sikte på å kalle inn til en pressekonferanse allerede i kveld. For flere AaFK-supportere vil navnet trolig komme som et sjokk: Bjørn Helge Riise er nemlig høyaktuell for en overgang til sin barndomsklubb.

— Dette har jeg ingen kommentarer til, sier AaFKs klubbdirektør Henrik Hoff.

Bjørn Helge Riises kontrakt med Lillestrøm går ut ved sesongslutt. Foreløpig er det ikke brakt på det rene om overgangen vil fullføres nå eller etter sesongslutt.

Familien Riise har tidligere hatt en rekke feider med AaFK, men så sent som etter årets oppgjør mellom klubbene utelukket ikke Bjørn Helge Riise en overgang til barndomsklubben.

— Den type ting hever vi oss over. I fotballen er det sagt og skjedd mange ting, sier Hoff - som altså ikke vil kommentere om Riise er aktuell for AaFK i denne omgang.

Storebror John Arne Riise har en rekke ganger gått til angrep mot gamleklubben AaFK, blant annet fordi han ikke fikk navnet sitt på statuen utenfor Color Line Stadion.

På Twitter hinter likevel John Arne om at hans lillebror er på vei til klubben som han tilsynelatende hater.

"Ryktene sier at mini Riise signere for Aalesund i dag. Kan det være at rykter ikke bare er rykter?" skriver John Arne på sin Twitter-konto.

Sunnmørsposten er på plass og sender pressekonferansen live kl. 19.00.