Spissen røk akillesen i en treningskamp mot Aalesund i mars, og har vært på sidelinjen siden da. Nå begynner det så smått å nærme seg et comeback for trønderen, sjøl om det nok vil gå et par måneder til før han er tilbake i full trening. Onsdag var han ute og trente på Aker stadion.

– Det var veldig godt. Jeg har vært ute og leika litt tidligere, men nå var jeg virkelig i gang føler jeg. Dette var egentlig en stor dag for min del. Det ble litt skudd på mål og litt aktivitet, så det kjennes veldig bra ut , sier Bakenga i et intervju på MFK TV.

22-åringen er fortsatt et godt stykke unna å kunne trene med resten av laget, og forteller at han håper å være tilbake på banen i september.

– Jeg ligger bra an med tanke på skjemaet. Jeg har veldig tro på at det blir et godt comeback. Vi har sagt september/oktober. Men man vet aldri med en akilles. Om det blir sånn at jeg må vente noen uker ekstra så spiller det ingen rolle, så lenge jeg kommer tilbake og er frisk når jeg er tilbake. Men september bør gå altså, sier Bakenga.

Ikke mangel på motivasjon

Spissen sier at det ikke har manglet på motivasjon, og er glad for at han har hatt lagkamerat Fredrik Gulbransen ved sin side under opptreningen.

– Vært veldig bra. Jeg er veldig glad for at jeg har hatt Fredrik ved min side, og han er vel like glad for å ha hatt meg der. Vi har hatt det moro, samtidig som vi har pusha hverandre. Så motivasjonen har hele tida vært der. Når man sitter på tribunen og ser kampene, så får man mer lyst for hver gang. Nå kjenner jeg at det virkelig rister i føttene hver gang jeg ser fotball, så jeg gleder meg, sier Bakenga til klubbens egen TV-kanal.

Bakengas leieavtale går ut 6. august, noe som betyr at MFK enten må forlenge denne eller kjøpe spissen fra Club Brugge for at han skal spille i Molde-drakta.