Mushaga Bakengas gode kamerat Gregory Mertens døde på sykehuset torsdag etter å ha falt livløs om på fotballbanen.

Det var i mandagens kamp for Lokerens reservelag mot Genk at 24-åringen fikk hjertestans og falt om. Han har siden den tid ligget i kunstig koma på sykehuset.

Mertens kom til Lokeren fra Cercle Brugge sist sommer. I sistnevnte klubb spilte han sammen med nordmannen Bakenga.

— Tom for ord.. Hvorfor, skriver Bakenga på Twitter - etterfulgt av emneknaggen «RIPGregory» og et knust hjerte.

Svært preget

Bakenga var svært preget av den tragiske hendelsen da adressa.no snakket med ham torsdag ettermiddag. Spissen slet med å finne ordene etter at en av hans aller beste venner plutselig var gått bort.

— Jeg sliter med å tro det. Vi snakket sammen bare for noen dager siden, før den fatale kampen. Vi tullet og fleipet med hverandre som vanlig.

— Han ble en av mine beste venner i perioden hvor jeg var i Cercle Brugge. Da spiste vi lunsj sammen på den samme restauranten hver eneste dag, og kunne sitte i timesvis og prate om alt mulig. Han skulle være en av forloverne mine i bryllupet vårt, sier Bakenga - og forteller at de to også hadde planer for sommeren.

— Ja. Om noen uker skulle han komme på besøk, og jeg skulle vise ham rundt i Norge og Skandinavia. Vi hadde planlagt mye, og manglet egentlig kun å bestille billetter dit vi skulle reise, sier han.

Var ingen tegn på bedring

Bakenga har siden mandag tvitret lykkeønskninger til kameraten. Rett etter kollapsen skrev han følgende:

Mushaga Bakenga la ut en støttemelding til sin gode kamerat Gregory Mertens etter at belgieren falt om med hjertestans i en kamp for Lokerens reservelag mandag kveld. Foto: NTB scanpix/Twitter

— Greg, min gode venn og en stor grunn til at jeg hadde det bra i Belgia.. Vær så snill og kjemp! Ikke gi oppBBC skrev tidligere i dag at Mertens tilstand fortsatt var kritisk, og at det ikke var noen tegn på bedring. Torsdag ettermidag kom beskjeden om at belgieren er død.

— I dag skjedde det noe som ingen kunne forutse. Altfor tidlig sier vi farvel til Gregory Mertens. Vi er en fotballklubb. Alle i og rundt klubben lever for fotball. Men så skjer det noe som gjør at man innser at fotball bare er fotball. I dag er en slik dag, skriver Lokeren på sin hjemmeside.

Det var spilt rundt et kvarter av mandagens kamp da 24-åringen falt sammen på banen. Kampen ble stanset og fansen ble bedt om å forlate stadion. Medisinsk personale på stedet jobbet med å gjenopplive den tidligere U21-landslagsspilleren, før Mertens ble fraktet til sykehus etter en halvtimes tid.