Det mener TIL-legenden og TV2-eksperten Ole Martin Årst, som også spilte flere sesonger i Start.

Søndag møtes de to lagene til et viktig oppgjør før fotballferien. TIL ligger nest sist på tabellen med 13 poeng. Start er nummer ni med 19 poeng etter å ha tatt sju poeng på de siste tre kampene.

— Start har noen spillere i veldig god form. Kristoffer Ajer (17) og Matthias Vilhjalmsson (28) har scoret sju mål hver denne sesongen. Ajer er akkurat nå i ekstremt godt slag. Han har spilt hengende spiss og er flink og lur i boksen. Vilhjalmsson på sin side har tatt rollen som oppspillspunkt helt øverst på en meget god måte, sier Årst til iTromsø.

Ole Martin Årst kjenner både Tromsø og Start. Foto: Øyvind Sivertsen

Tromsøværingen, som etter at han la opp i TIL i 2012, flyttet til Kristiansand igjen, tippet Gutan på åttendeplass før sesongen. Etter halvspilt sesong ligger klubben på 15. plass.— Jeg er veldig trygg på at TIL klarer seg. Det høres kanskje patriotisk ut, men de har et godt mannskap og har fått dårlig betalt. Inntil det er matematisk umulig å nå det målet tror jeg på det, sier Årst med et smi.

- Hold dere unna oddskupongen

Etter 10 Start-mål på de siste tre kampene er det ingen tvil om at det er et bortelag i målform som kommer til Alfheim i helga.

— Christian Landu-Landu i den defensive midtbanerollen blir meget viktig for å stoppe denne duoen. Men også stopperparet Simen Wangberg og Magnar Ødegaard har forbedret seg veldig den siste tiden etter å ha startet rufsete. Spesielt sistnevnte hadde jeg store forventninger til, og det har Ødegaard ikke klart å leve opp til før de siste ukene, sier Årst.

Han mener forskjellen på Start og TIL denne sesongen er at det ene laget har hatt mer stang inn enn det andre.

— Da lagene møttes i Kristiansand og Start vant 3-1 var det TIL som spillemessig var det beste laget. TIL har også gjort gode kamper mot topplagene Odd, Molde, Rosenborg og Strømsgodset den siste tiden.

Men å spå resultatet vil han ikke.

— Her er det bare å holde seg langt unna oddskupongen. Fra TV2-studioet skal jeg følge denne kampen på søndag, og frykter to nervøse lag som vil gjøre at det blir en målfattig kamp, sier Årst.

Svekkes av Ondrasek-fravær

At TIL-spissen Zdenek Ondrasek må stå over på grunn av gule kort mener Årst vil svekke Gutan.

— Uansett hvordan man vrir og vender på det så vil Ondraseks fravær ikke være bra for TIL. Samtidig tror jeg ikke sulten til innbytterne skal undervurderes. Jeg mener Jonas Johansen bør få plassen og at han kommer til å gjøre en god jobb. Magnus Andersen har også vært prøvd der, men jeg mener Magnus er mer verdifull i andre posisjoner, sier Årst.