— Dette var stort. En solid, defensiv kamp som la grunnlaget for alle sjansene vi skapte, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde til lagets reporter på indre bane etter kampslutt.

Start-spillerne vartet opp med en maktdemonstrasjon av en kamp da de lekte seg på eget kunstgress mot Stabæk. Matthias Vilhjalmsson, Espen Hoff og to mål av Kristoffer Ajer sørget for at sørlendingene vant 4-1 – og det var ikke et mål for lite!

GLEDE OG SKUFFELSE: Start-trener Mons Ivar Mjelde (t.h.) jubler etter en av Starts scoringer mens Stabæk-trener Bob Bradley ser mer enn betenkt ut. Foto: NTB Scanpix

— Vi scoret fire fantastiske mål, sier Mjelde.- Det er deilig å score to mål, men dette var en skikkelig lagseier. Også er det fantastisk å spille foran tilskuere som synger og klapper gjennom en hel kamp, sier Kristoffer Ajer.

Flotte angrep

Men publikum på Sparebanken Sør Arena måtte vente til nesten midtspilt første omgang før de kunne juble første gang. Espen Børufsen ble spilt fri på venstresiden og fikk lagt ballen inn mot bakre stolpe. Der fikk Matthias Vilhjalmsson stå helt umarkert og hadde verdens enkleste jobb med å dytte ballen i nettet.

Og det var Start som fortsatte kjøret etter målet, og med omgangens siste spark på ballen doblet Espen Hoff ledelsen. Igjen rullet Start opp på sin venstre side. Andreas Hollingen spilte en strålende pasning gjennom til Ole Martin Rindarøy. Venstrebacken slo ballen ut i feltet der både Børufsen, Vilhjalmsson og Espen Hoff var på løp. Ballen havnet hos sistnevnte, som bredsidet ballen tilbake i hjørnet den kom fra. Vakkert angrep av vertene.

Ajer ganger to

SCORET TO: Kristoffer Ajer spilte meget bra mot Stabæk og scoret to av Starts fire mål. Her i duell med Morten Morisbak Skjønsberg. Foto: NTB Scanpix

Etter hvilen fortsatte Start å valse over bæringene, og åtte minutter etter sidebytte kunne Kristoffer Ajer stange inn 3-0. Denne gang var det på høyresiden det skjedde. Espen Hoff ble spilt fri og vippet ballen inn mot bakre stolpe. Der sto den høyreiste 17-åringen Kristoffer Ajer og styrte ballen i vinkelen bak Mande Sayouba i Stabæk-buret.Stabæk svarte midtveis i 2. omgang, og Valentin Diomande reduserte Starts ledelse til 3-1. Men bare minuttet etter lå ballen i det andre nettet igjen. Et mål etter ren, skjær jobbing. Matthias Vilhjalmsson ga alt i en duell som virket helt håpløs. Men islendingen knuste Stabæks keeper i en duell og headet ballen videre til Kristoffer Ajer, som bare kunne styre ballen i det tomme buret.

Dermed fortsetter Start sin gode form, og har nå tatt ti poeng på de siste fem kampene – med seiere over Haugesund, Aalesund og nå Stabæk. Sørlendingene har med denne seieren 19 poeng og klatrer med det opp på 9.-plass.