KRISTIANSAND: — Det blir en ny vurdering utover høsten, for å se om vi kan gjøre noe, eller om det bare er slutt. Er det opp til meg selv, vil jeg prøve, sier Mathisen til Fædrelandsvennen.

28-åringen har vært skadeutsatt gjennom hele karrieren, og har blant annet vært gjennom hele ni kneoperasjoner. 27. april kom beskjeden om at midtstopperen gir opp hele 2015-sesongen.

— Det er vondt nå, men jeg er villig til å strekke meg ganske langt for å komme tilbake, men da må det skje noe mer enn det som har skjedd det siste året, for da har det ikke vært bra, sier Mathisen.

Jesper Mathisen har slitt mye med skader. Her på krykker i 2014. Foto: Torstein Øen

Det er hans venstre kne som plager han mest nå, og som trolig må opereres igjen dersom det skal bli et comeback.— Jeg har lyst til å kunne jogge meg en tur, spille tennis, og gjøre andre ting etter karrieren, så jeg kan ikke ødelegge meg helt heller, sier Mathisen.

- Får se om det skjer et under

I de siste ukene har han knapt trent, i et håp om at smertene skal bli borte.

— Jeg savner å være på banen ekstremt mye, og jeg har bare lyst til å være med og bidra. Men sånn som kneet er nå, kan jeg ikke det. Jeg får bidra med de tingene jeg kan utenfor, så får vi se om det skjer et under, og at jeg blir frisk, sier Mathisen, som har nok å henge fingrene i.

Han skal inn i det siste året av eiendomsmeglerstudiene nå, bidrar med forskjellige ting i administrasjonen til Start, er medeier i fruktfirmaet Fruitz, og jobber som fotballekspert for TV2. — Det er en god nummer to det. Når jeg ikke kan spille, så er det fint å sitte der å prate. Det er både lærerikt og gøy. Men det er jo fotball jeg drømmer om. Det er det jeg har jobbet for hele livet, og selvfølgelig er det vondt ikke å kunne spille, sier Mathisen.

- Klart det tærer på

Start-trener Mons Ivar Mjelde føler med sin skadde midtstopper.

— Det hadde vært kjekt for oss om Jesper kunne ha fungert, og ikke minst kjekt for Jesper. Han er ingen gammel mann, sier Mjelde.

Mathisen, som bare var på banen i fire kamper forrige sesong, fikk sine eneste minutter denne sesongen da han spilte én omgang mot Sørlandslaget i vinter.

— Det har vært skuffelser for Jesper de siste årene, og det er klart at det tærer på. Ingenting hadde vært bedre om han kunne kommet tilbake, men jeg tør ikke å håpe på det ennå, sier Mjelde.

Fædrelandsvennen kåret Mathisen til årets spiller i 2013. Da uttalte også 28-åringen at han hadde hatt sin beste sesong.

— Jeg håper at vi kan få blåst liv i ham igjen, men jeg vil ikke spenne forventningsbuen mye, sier Mjelde.

- Må ha mindre smerter

Jørgen Rostrup er fysioterapeut i Start. Han sier det er lenge siden at Mathisen har trent.

- Hva skal skje om Mathisen skal komme?

— Han må begynne å trene, sier Rostrup og ler.

— Det må selvfølgelig komme et initiativ fra ham, men han må ha mindre smerter før det er noe realisme i å trene veldig mye igjen. Så lenge Jesper er motivert til å gjøre et nytt forsøk, er vi ikke vanskelige å be, sier Rostrup.