Se scoringene i Start-Stabæk 4-1 i vinduet ovenfor

— Jeg har aldri sett dette laget så godt gjennom 90 minutter før. Vi har nok vært borti toppnivået, men i dag var vi så solide. Vi spilte god fotball, og var veldig lojale mot kampplanen, sier Mjelde.

Start har ikke scoret fire mål eller mer siden Sandnes Ulf ble banket 7-0 på Sør Arena 1. september 2013.

— Det var en enorm innsats av guttene. Vi hadde en god struktur, var godt organisert, og så var det en enorm vilje til å gå i angrep da vi vant ballen. I dag straffet vi Stabæk nådeløst, sier Mjelde.

ta72aab9.jpg

Gjestene fra Bærum skapte bare to sjanser i løpet av kampene. Håkon Opdal hadde så lite å gjøre at han måtte jogge litt i andreomgang for å holde seg varm.— Han har vært fantastisk. Han sa i garderoben at han fikk en litt roligere dag på jobben, sier Mjelde og smiler.

- Finner nesten ikke ord

— Det er fordi laget jobbet så utrolig bra. Jeg finner nesten ikke ord. Dette laget tar nye steg hele tiden, sier Mjelde.

Espen Hoff synes det var utrolig gøy å spille lørdag.

— Dette er den beste kampen vi har spilt i år, uten tvil, sier han.

— Kan du huske sist dere var så godt?

— Nei, ikke sånn på sparket, det kan jeg ikke. Vi spilte en veldig god kamp, både offensivt og defensivt. Hvis vi kunne ha fremstått sånn hver gang, hadde det vært skikkelig gøy, sier Hoff.

- Bedre enn oss i alt

Stabæk-trener Bod Bradley var skuffet over det hans gutter leverte på Sør Arena.

— Start var bedre enn oss i alt, sier amerikaneren.

— Vi gjorde ikke noe av det vi hadde planlagt, og fikk som fortjent med et stortap, sier Bradley.

- Hva synes du om Kristoffer Ajer, som scoret to mål?

— Han hadde en stor dag. Han var alle dueller, alle headinger, og lagde mye trøbbel for oss, sier Bradley, som tar på seg skylden for 1-4-tapet.

— Jeg tar fullt ansvar, vi var dårlige i alt vi foretok oss i dag, sier Bradley.

Målfest

Start tok ledelsen 1-0 etter 20 minutters spill. Målscorer var Matthias Vilhjalmsson, som satte et presist innlegg fra Ole Martin Rindarøy sikkert i mål.

På overtid i førsteomgang kom mål nummer to. Rindarøy fikk sin andre målgivende for dagen da han fant Espen Hoff inne i Stabæks 16-meter.

Da 53 minutter var spilt var det Hoff som var servitør. Hans gode innlegg fra høyresiden, ble headet knallhardt i mål av Kristoffer Ajer.

Stabæk slo tilbake 22 minutter før slutt da Adama Diomande dro av Michael Christensen, og plasserte ballen i hjørnet bak Håkon Opdal.

Minuttet senere som kampens siste mål. Vilhjalmsson vant en duell med keeper Sayouba Mande, og headet videre til Ajer, som plasserte ballen i det tomme buret med hodet.