MOLDE: I neste uke starter Molde sin marsj mot det som kan bli et gruppespill i Champions League eller Europa League. Ola Kamara har spilt kvalifisering tidligere, men aldri kommet seg inn i et gruppespill. Det vil spissen forandre på i år.

– Det er muligheter nå. Vi har en veldig bra stall, og heldigvis ser det ut til at formkurven peker oppover. Det er veldig gledelig med tanke på Champions League-kvaliken som snart begynner, sier 25-åringen.

Ketchupeffekt

Etter noen uker med måltørke banket han til med tre scoringer borte mot Sarpsborg 08 sist fredag. Sjøl mener han kroppen fungerer bra, og at han er i god form.

– Jeg har hatt en måltørke, så det virker som om ketchupeffekten kom i riktig tid, sier Kamara.

– Har du og resten av laget siktet inn formtoppen til akkurat disse ukene?

– Jeg tror nok at mange av oss tenkte på at det var europacup til sommeren når vi holdt på å trene i vinter. Det ble sikkert en sånn mental greie. Så har du andre lag, som Rosenborg, som skulle ta det helt fra starten av. Nå føler jeg i alle fall at vi er i gang, og gleder oss veldig til kvalifiseringen og neste eliteseriekamp. Vi må få en god inngang allerede der. Jeg håper vi slår Haugesund på fredag og spiller bra, og så en god kvalifisering etter det, sier Kamara.

– Er det realistisk å tro på spill i Champions League i år?

– Jeg vet ikke om det er realistisk. Men det var mange som sa at det ikke var realistisk at jeg skulle bli fotballspiller. Det er lov å drømme, mener Kamara.

Sulten på suksess

Han er usikker på om eventuell suksess i Europa vil påvirke hans egen framtid i klubben. Han er på utlån fra Austria Wien, og avtalen går i utgangspunktet ut etter årets sesong.

– Jeg har egentlig ikke tenkt så langt. Jeg har bare tenkt at jeg har sjukt lyst å spille europacup for første gang. Vi har flere gutter her som har spilt i et gruppespill før og har den rutinen. Det lover godt. For meg handler det bare om at jeg gleder meg veldig til å forhåpentligvis spille et gruppespill, sier Kamara.