TRONDHEIM (adressa.no): Et allerede vanskelig utgangspunkt kan fort bli verre for Byåsen. Trondheims-klubben møter stjernespekkete Larvik, muligens uten sin egen stjerne, Ida Alstad.

Alstad ble operert i høyre akilles på nyttårsaften, men det er venstrefoten som plager 30-åringen.

— Jeg hadde krampetendenser under mandagens trening i leggen. Musklene mine har ikke vendt seg til å spille håndball, så dette var et klart signal fra kroppen, forteller Alstad.

«Rekordtid»

Hun fikk noen minutter i serieåpningen mot Glassverket, tidligere enn antatt.

— En slik skade tar vanligvis ni til tolv måneder å komme seg etter. Det går bra med akillesen nå, så jeg må bare bli vant med den muskulære belastningen, fortsetter hun.

Avgjørelsen

Det blir ikke tatt noen avgjørelse før etter trening i kveld om stjernespilleren får stille mot Larvik.

— Det er en avgjørelse fysioene skal ta etter trening. Selv håper jeg på å få noen minutter i morgen, men det er det samme hva jeg føler, avgjørelsen er deres, forteller Alstad.

Underdogs

Larvik er favoritter i møtet med Byåsen, men det stopper ikke stjernespilleren fra å være positiv.

— Vi må ha fokus på våre områder. Det har vært en del småskader, slik at vi har ikke fått maksimal uttelling på treningene. Vi sliter litt med samspillet, det må vi fokusere på, sier hun og legger til: Vi må ut å gjøre vårt beste, så får vi se hva som skjer.

Trener Claus Leth Mogensen er enig med stjernespilleren om kampfokuset.

— Vi vil forbedre vårt spill og bli sterkere som en gruppe. Det er ingen tvil om at det blir vanskelig mot Larvik, men vi skal gjøre vårt beste, sier han.

Toppspillere

Mogensen trekker frem Nora Mørk som en av de største truslene hos bortelaget.

— De har mange toppspillere, men Nora Mørk er én av dem vi må passe ekstra godt på. Vi må trykke til i duellene og gi henne en real utfordring for å stoppe henne, forteller treneren.

PS: Kampen spilles onsdag 19.00, ikke 18.30.