Larvik er håndballens Rosenborg. Men for trønderne tok dominansen slutt etter 13 strake seriemesterskap fra 1992 til 2004. Larviks dominans er det ingen som ser noen ende på, men dominansen kan bli ørlite mindre enn før. Tre minuspoeng gjør at LHK ikke vill lede fra start. Men likevel til slutt.

Etter å ha vært truet av konkurs i fjor, har klubben måttet slanke stallen ned til 17 spillere. Det gjør vestfoldingene litt mer sårbare for skader, og med serie, cup, sluttspill og Champions League blir belastningen på stallen større enn før. Til gjengjeld har Larvik tatt det med ro i oppkjøringen – nettopp for å restituere spillere etter en sesong som varte helt til 20. mai.

Larvik har også mistet noen bautaer, men når du erstatter landslagsspillere men ny landslagsspiller, blir ikke tapet så stort. Da Linn Jørum Sulland dro til Györ og Isabel Blanco, Tine Rustad Albertsen (Kristiansen) og Tonje Larsen la opp, kom Amanda Kurtovic inn. Det er sånn de gjør det i Larvik, der Tor Odvar Moen for første gang skal ha hovedansvaret fra start. Sist han var sjef, kom han inn for Karl Erik Bøhn midt i sesongen – og tok Larvik til Champions League-tittel.

I tillegg til at fire spillere med landslagserfaring er ute, må LHK greie seg uten Linn-Kristin Riegelhuth Koren en stund. Evighetsmaskinen på høyrekanten skal bli mor ved juletider. Og polske Alina Wojtas er i opptrening etter korsbåndskade og kommer ikke på banen før etter jul. Heller ikke Tine Stange er helt klar ennå, men neste måned kan skytteren være tilbake.

Glad for flaggskipet

Mens noen har undret seg over at en kriserammet klubb har fått lov til å kjøpe inn forsterkninger, er andre glad for det. En av dem som støtter handlingen er tidligere landslagstrener Gunnar Pettersen – selv om han er trener for en av de hardeste konkurrentene, Vipers.

Larvik betyr så mye for norsk håndball – og da tenker vi spesielt på landslaget – at de uten altfor stor misunnelsesfaktor ser på det som en fordel at Norge har et klubblag i verdenstoppen. Det gir konkurrentene i Norge noe å måle seg mot minst to ganger i løpet av sesongen.

Kamp om sølvet

Sist Larvik tapte en hjemmekamp var mot Stabæk 14. mars 1999. Kan noen greie å bryte forbannelsen denne sesongen? I fjor sjokkerte Vipers med å slå Larvik med seks mål i den ene semifinalen i sluttspillet. Også andre klubber har hatt LHK i kne, men ikke på ryggen.

Byåsen har fått tilbake Ida Alstad fra Danmark, og stortalentet Marie Henriksen er endelig skadefri. Dessverre for trønderne har Marta Tomac gått til Vipers, men det gir til gjengjeld sørlendingene den lederskikkelsen de har savnet.

Glassverket har mistet Veronica Kristiansen til Midtjylland, men treningskampene har vært oppløftende. Og toppidrettskulturen begynner å sette seg.

Det kan bli spenning i serien. Om sølvet.