DRAMMEN (Aftenposten.no): Det er ofte ikke så bra å bli kalt ekstremist – men har du et ekstremt skudd i håndball er det OK.

– Vi kan ikke klage på dette, sa en smilende Jeanett Kristiansen etter at medaljekandidat Byåsen ble sendt ut av Drammenshallen med hårføneren på full styrke: 29-18. Og ingen kunne klage på Jeanett heller. 22-åringen sto for ti av Glassverkets 29 mål og var også nest sist på flere.

Spesielt i starten av kampen var det julaften på venstrebacken for den julaftenfødte, og Andrea Austmo Pedersen ble i dobbelt forstand skutt ut av Byåsen-målet. Etter ni minutter sto det 7-1, og lillesøster Kristiansen hadde scoret fem av dem. Det med en snert i skuddet som kunne blitt en stor trussel for fuglebestanden nå når høstjakten starter.

Byåsen kom seg aldri av sjokket og lå aldri nærmere enn fire mål.

Ambisjoner om landslaget

– Landslaget? Det hadde vært moro, det. Jeg har vært på en samling og også spilt litt på 92— og rekruttlandslaget. Men Thorir (Hergeirsson) har sikkert oversikt over hvem som er gode nok, sier Jeanett beskjedenhet.

Beskjedenheten på banen var fraværende. Byåsen mønstret landslagsspillere som Emilie Hegh Arntzen og Ida Alstad, men Glassverkets venstreback gikk dem en høy gang – selv om det skal legges til at Alstad matches forsiktig etter at hun røk akilles i romjulen da hun ble dansk cupmester. Kristiansen fikk selvfølgelig bestemannspremien.

– Hva kan bli enda bedre?

– Jeg må bli flinkere til å vurdere når jeg skal skyte og ikke skyte og hvor jeg skal spille ballen, sier Jeanette, som synes laget ser ut til å greie seg bra etter at storesøster "Vikki" dro til Midtjylland etter forrige sesong.

– Det er kjedelig at hun ikke er med oss lenger, men som lag har vi vokst på det, sier ungjenta, som selv dro sin kos til Larvik for to år siden, men i fjor ba hun pm å bli løst fra kontrakten.

– Etter at "Vikki" dro har alle måttet gå i seg selv og vise seg mer frem. Vi er blitt tøffere i "hue", sier Jeanett som opplevde større suksess enn storesøster i seriestarten. Midtjylland tapte mot Esbjerg.

Svensk keeperhåp

Martina Thörn heter Glassverkets nye keeper. Hun har tidligere vært på det svenske ungdomslandslaget, og nå håper den tidligere Västerås-målvakten på en ny vår.

– Det skal bli kul å spille i den norske eliteserien, og jeg håper å ta et nytt steg i karrièren, sier 24-åringen, som vartet opp med 17 redninger på 35 skudd.

Også trener Kenneth Gabrielsen var overveldet. Fredag måtte av avbryte treningen 40 minutter før tiden på grunn av mange skader, og "Byåsen-drillen" fikk han aldri gjennomført.

Den tok Glassverket i stedet i kampen.

Med Jeanett Kristiansen som drillpike.