Glassverket – Byåsen 29-18

Dermed ble det en trå inngang på sesongen for trener Claus Mogensens jenter, som tok timeout allerede etter sju minutter. Da hadde Mogensen sett skudd etter skudd bli stoppet av det som var av stenger og keeper, for å så se at «alt» gikk inn bakover.

— Etter den starten der, ble det i prinsippet umulig. Det ble altfor mange simple feil og langsomt angrepsspill. Når det i tillegg var dårlig i forsvar var det virkelig frustrerende, sier en svært skuffet Claus Mogensen til adressa.no etter å ha tapt med elleve mål i serieåpningen.

Kontret i senk

Som ikke klarte å finne mange lyspunkter, selv om veteranen Ingrid Ødegård holdt Byåsen inne i kampen. Keeperen kom inn halvveis i 1.omgang og bidro med flere gode redninger. Men med liten hjelp og spesielt dårlig returjobb fra Byåsen, kunne selv ikke 32-åringen stoppe Glassverket fra å kontre inn scoring etter scoring på slutten. Selv om Byåsen klarte å korte ned avstanden til fire mål, sørget en avsluttende marerittperiode på nye tolv minutter, for meget stygge sifre i Drammenshallen.

— Dette var ikke i nærheten av det jeg forventer. Kampen kan illustreres gjennom sesongoppkjøringen var, som var svært ustabil. Det var merkelig at vi kunne fremstå slik, siden jentene har vært engasjert og gode på trening de siste dagene. Denne kampen var fryktelig dårlig av oss, sier Byåsen-treneren.

Lite å ta med seg videre

Dermed er det ikke mye å ta med seg videre til onsdagens hjemmekamp mot Larvik. Det til tross for at Ida Alstad fikk sine første minutter i obligatorisk Byåsen-kamp, siden 2013. — Vi har noen spillere som har slitt med langtidsskader, som trenger litt tid for å komme inn i det. Når det gjelder Ida, er det fantastisk at hun er tilbake så raskt, men vi må gi henne tid. Forhåpentligvis blir både hun og de andre som er tilbake bedre, når de får litt mer spilletid, sier Mogensen.