ARENDAL: – Jeg skulle gjerne fortalt deg hvilket selskap det er snakk om. Men vi har fått en litt merkelig komplikasjon, sier styreleder i oljeriggselskapet Sevan Marine, Jens Ulltveit-Moe.

– Det er rett og slett jødisk nyttårsfeiring nå. Dette var ikke vi klar over, men det er vel omtrent som vi skulle foretatt oss noe første juledag, sier styrelederen som for øyeblikket er største eier i Sevan Marine. Dette er det sannsynligvis slutt på om kort tid. I avtalen Sevan Marine har kommet frem til med sine kreditorers rådgivere ligger det at en stor internasjonal industriell aktør overtar store deler av selskapet. Hvor mye det er snakk om eller hvilket selskap det gjelder vil verken styrelederen eller administrerende direktør, Carl Lieungh ut med.

Lieungh nevnte også for pressen i formiddag at den jødiske feiringen kom inn som et uventet moment helt på slutten av forhandlingene.

– I finansverden er det mange som feirer denne dagen. Det hadde ikke vi helt kontroll på, sa en smilende Lieungh klokken 8.30. Utover dagen har det vist seg svært vanskelig å få tak i de rette folkene til å godkjenne avtalen.

Ulltveit Moe er likevel sikker på at så skjer, og at ikke selskapet går over ende med sine 5,4 milliarder kroner i gjeld.

– Vi tror det blir godkjent. Ellers hadde vi ikke gått ut slik som vi gjør, sier han.

Både Ulltveit-Moe og Carl Lieungh har smilt bredt i dag, og viser med tydelighet at de føler at avtalen er nærmest i boks.

Duoen peker begge på at det er viktig med en aktør som er interessert i deres teknologi og som vil drive selskapet fremover industrielt, ikke bare finansielle eiere slik det i stor grad har vært til nå.

– Vi trenger en industriell forankring. At Sevan Marine ikke har hatt det til nå, har vært et av problemene, sier Ulltveit Moe.

Hvem det er, får vi vite når de er ferdig med feiringen sin.

– Jeg tror ikke det blir i dag, sier styrelederen.