Ny eier redder Sevan

Sevan Marine er berget fra konkurs. De har fått avtale med sine kreditorer samtidig en stor industriell aktør går inn på eiersiden.

Publisert:

FIKK AVTALE: Forhandlingene med kreditorene har pågått hele natten. I dag tidlig kunne Sevan Marines direktør Carl Lieungh meddele at det er inngått avtale med kreditoerene. Fremdeles gjenstår det å signere avtalen. Foto: Roald Ankersen

  • Kjetil Reite
  • Roald Ankersen
Denne artikkelen er over ni år gammel

ARENDAL: Avtalen med kreditorene betyr at lån på til sammen 5,4 milliarder blir restrukturert.

I tillegg har selskapet klar en avtale med det som skal være en stor internasjonal industriell aktør som nå blir deleier i selskapet. Sevan Marine har ennå ikke gått ut med hvem dette er, og avtalen er ikke enedlig signert. Det gjenstår fortsatt en styrebehandling hos den nye aktøren.

Likevel tyder alt på at dette betyr at selskapet er reddet.

— Vi er veldig lettet. Det har vært tøffe tak hele hele veien og frontene har vært steile, sier administrerende direktør Carl Lieungh til fvn.no

Berges

Sevan Marine eier tre fartøyer for produksjon og lagring av olje (FPSOer) og har i tillegg to under bygging. Et av disse er under oppgradering, med en kostnadssprekk på en halv milliard.

Det største problemet har likevel vært en gjeld på 5,4 milliarder. Det meste av dette er obligasjonslån på 4,2 milliarder.

De som sitter på disse lånene er obligasjonseiere som hele tiden har vært anonyme for Sevan og som har forhandlet gjennom egne representanter.

Etter å ha forhandlet gjennom hele natten, foreligger det altså en avtale med både en ny eier og med obligasjonseierne.

— Dersom disse blir endelig godkjent, foreligger en langsiktig løsning med et varig samarbeid med en stor industriell partner, står det i en pressemelding som ble sendt ut i dag.

Restrukturert

Siden avtalen ennå ikke er signert, har Sevan sendt ut en melding til Oslo Børs om at det ikke blir handlet med Sevan-aksjer i dag.

Ledelsen levner like vel ikke noen stor tvil om at selskapet nå er reddet fra konkurs.

— For alle praktiske formål er selskapet reddet, sa Carl Lieungh til fvn.no like etter kl 08.30

Ifølge børsmeldingen innebærer avtalen med obligasjonseierne en fullstendig restrukturering av selskapets obligasjonslån.

300 arbeidsplasser

Etter at Jens Ulltveit-Moe ble styreleder i Sevan Marine i sommer, har han gjort det klart at han ville ha inn en industriell eier i selskapet framfor finansielle eiere. Det skal altså være på plass nå.

— Nå ser det ut til at vi endelig kommer ut av det brokete eierskapet vi har hatt til nå, sier Carl Lieungh

Sevan Marine har 300 ansatte fordelt over hele verden. Av disse jobber 100 i Arendal.

— I all vesentlighet er arbeidsplassene sikret. Dette får liten eller ingen betydning for de 100 i Arendal, sier Lieungh

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.