ARENDAL: Fædrelandsvennen var sist i kontakt med Carl Lieungh klokken 22 onsdag kveld. Da var akkurat siste telefonstyremøte for kvelden ferdig.

— Forhandlingene fortsetter utover natten. Vi er enige om hovedprinsippene. Jeg tror det skal gå bra. Etter min mening er det kun noen småting igjen, og det vil være veldig bittert om de skulle velte hele denne avtalen, sier Lieungh. Forhandlerne sitter i New York, London og Oslo og skal komme frem til en avtale innen klokken 8.00 torsdag. Da går styret i nytt telefonmøte, før de legger frem en melding før børsstart klokken 9.00. 5,4 milliarder kroner og 500 arbeidsplasser er i potten når Sevan-styret torsdag morgen enten må beslutte å gå til skifteretten eller har kommet fram til en løsning som kan redde oljeriggfirmaet fra Arendal, selve krumtappen i det ingeniørtekniske miljøet i Aust-Agder.

Selskapet trenger rundt halvannen milliard kroner for å drive videre.

Lieungh var blitt mer positiv utover kvelden og mener forhandlerne har nærmet seg hverandre. Gjennom dagen har det vært tøffe tak.

— Forhandlingene er svært vanskelige. Det er så mange parter; obligasjonseiere, banker, kunder, partnere og aksjonærer. Alle er profesjonelle og tenker på sine egne interesser. På noen punkter er det veldig steile motstandere. For meg som vil redde Sevan Marine er det frustrerende at ingen andre tenker på selskapet, sier Lieungh.

For det er hans eneste mål disse dagene, å få en av gigantene i offshoremiljøet på Sørlandet på rett kjøl.

KOSTBAR: Oppgraderingen av Sevan Voyageur har kostet rundt en halv milliard mer enn først planlagt. FOTO: TORSTEIN ØEN Foto: Torstein Øen