ARENDAL: Det skriver Agderposten mandag morgen.

Ifølge avisen har bedriftsledelsen tiden fram til 30. september på seg til å overbevise eierne om at det beste vil være å skyte inn ytterligere én milliard for å sikre framtidig drift.

Sevan Marine har lagt fram en femårig forretningsplan hvor ledelsen skisserer hvordan det kriserammede selskapet skal reise seg igjen. Men planen betinger frisk kapital.

— Den nye konsernsjefen har jo oppsummert det ganske greit, restrukturering eller konkurs mot slutten av måneden. Pengene tar slutt i løpet av et par uker, og innen den tid må selskapet forhandle frem en avtale der obligasjonseierne konverterer noe obligasjoner til aksjer, kombinert med at det hentes inn friske penger. Dette vil medføre en mangedobling av antall aksjer, og kursen vil høyst sannsynlig falle videre, men det kan gi fundament for et solid selskap som kan gå videre med en skikkelig finansiell plattform. Obligasjonseierne vil jo ta så lite tap som mulig, men det spørs hvor lenge de tør å spille «hardball» - i en konkurs vil de kunne overta FPSO'ene - spørsmålet er om de klarer å drifte dem, sier analytiker Chr. Frederik H. Lunde i meglerhuset Carnegie til avisen.

Den nye konsernsjefen Carl Lieungh er optimistisk før deadline, men vedgår at planen krever enighet fra mange hold.

— Det er mange som må komme til enighet. Alle parter tenker naturlig nok på seg og sitt, og forhandlerne er drevne. Men jeg er ikke mindre optimistisk enn tidligere i sommer, sier Lieungh