KAN FORTSETTE: Node-sjef Kjell O. Johannessen tror ikke det er over og ut for Sevan Marine helt enda. Foto: Arkivfoto

ARENDAL: — Noen kommer til å føre dette videre. Du kommer fortsatt til å se runde plattformer. Det er en god teknisk løsning som har sin plass og som markedet etterspør, sier Kjell o. Johannessen, ledere for næringsklyngen Node.

Næringsklyngen omfatter leverandørindustrien til olje- og gass i Agder og har nettopp passert 8000 medlemmer. Blant alle bedriftene i klyngen, er Sevan den eneste som leverer komplette plattformer.

Plattformene er i hovedsak bygd i Kina, men utviklet av miljøet i Arendal. Over 60 prosent av alt utstyret om bord på de karakteristiske, runde plattformene er levert av industrien på Sørlandet.

En konkurs vil likevel ikke ha noen stor innvirkning for de andre olje- og gassbedriftene i landsdelen.

— Hvis dette går galt, vil det ikke gå ut over noen av de andre. Det vil bli et tap for miljøet, men det vil likevel ikke bli bygd færre plattformer i verden, sier Johannessen.

Hvordan ser du på muligheten for at arbeidsplassene blir værende i Arendal?

— Det er det ikke mulig for meg å si noe om. Det er de nye eierne som vil avgjøre det.

Mens Sevan Marine leverer komplette plattformer, leverer de andre bedriftene utstyr til olje- og gassindustrien. Bedrifter som National Oilwell og Aker MH leverer komplette borrepakker, men ikke hele plattformer.