KRISTIANSAND: — Kroatia har lenge vært et ønskemål for våre gjester i Kristiansand, så vi er veldig glade for at vi nå endelig kan tilby dem direkteflyvninger til Split, i tillegg til vår ukentlige rute til Kreta, sier Erik Haug, administrerende direktør i Apollo i en pressemelding.

Første flyvning fra Kristiansand til Split i Kroatia med Apolloblir lørdag 13. mai, med ukentlige avganger til og med 10. juni. Deretter åpner flyvningene igjen 26. august og fortsetter ut september.

To nye charterruter

— Vi er kjempefornøyde med å få direktecharter fra Kristiansand til Split med Apollo. Vi har i mange år jobbet for å få flere ruter fra Kjevik og den enorme interessen for Kroatia fikk vi bekreftet da Berg-Hansen selv satte opp to charterfly til Dubrovnik i høst, og begge ble raskt utsolgt, sier Edith Øslebø administrerende direktøri Berg-Hansen.

Fædrelandsvennen kunne i juni fortelle at Star Tour setter opp Rhodos som ny charterdestinasjon fra Kjevik i 2017, etter å ha blitt kuttet for mange år siden. Solhungrige sørlendinger kan dermed glede seg over to nye charterdestinasjoner neste sommer.

SAS fortsetter sommerruta

Kroatia har blitt et stadig mer populært reisemål de siste årene. Havnebyen Split ved Adriaterhavet blir nå tilgjengelig fra mai til september med direktefly fra Kjevik. Foto: NTB Scanpix

Split har riktignok vært tilgjengelig som sommerrute hos SAS i perioden juni til august i år, men da som vanlig rutetrafikk. Samme rute vil SAS også fly neste år på torsdager i perioden 29. juni til 10. august.Lufthavnsjef, Arne Johan Johnsen, er ikke uventet godt fornøyd med nyheten.

— Det som er gøy med dette er at det forlenger sesongen sørlendinger kan fly direkte til Kroatia, sier Johnsen og fortsetter:

— At denne destinasjonen satses på har nok å gjøre med at Kroatia begynner å bli et innarbeidet reisemål for sørlendingene. Mange har reist dit og snakker varmt om stedet til venner og kjente.

Har du lest disse sakene om Kjevik?

Fall i utenlandstrafikken

Lufthavnsjef ved Kjevik, Arne Johan Johnsen. Foto: Kjartan Bjelland

Men selv om det neste år ser lyst ut for utenlandstrafikken fra Kjevik, er tallene så langt i år noe dystrere.Fem prosent nedgang i august i år sammenlignet med i fjor, og 7,4 prosent nedgang hittil i år sammenlignet med samme periode i fjor viser ferske trafikktall fra Avinor.

— At antall avganger til København ble kuttet i mars i år, vil vi nok vises i tallene fram til mars neste år. Så har jo også etterspørselen fra deler av næringslivet etter flyreiser falt, sier Johnsen.

Nedgang på innenlands

Innenlandstrafikken fra Kjevik falt for øvrig med 1,5 prosent i august sammenlignet med samme måned i fjor og har hittil i år falt med 2,2 prosent.

— Det positive er at nedgangen stagnerer. Så blir det spennende å se om kurven flater ut og går i pluss, eller om det blir fortsatt nedgang. Høsten har som regel bedre reisemåneder enn våren, avslutter Johnsen.